آخرین رپرتاژها

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

معرفی 22 تا از گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم

خواه ناخواه قسمت‌هایی از خانه‌ها هیچ‌گاه در معرض روشنایی پرتوهای خورشید قرار نمی‌گیرند. همچنین خانه‌هایی وجود دارند که اصلا نورگیر نیستند. برای نگهداری از گل و گیاهان آپارتمانی در این مکان‌ها با محدودیت روبرو خواهید شد. در چنین شرایطی بهتر است که به سراغ گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم بروید. این دسته از نباتات برای رشد و ادامه زندگی به روشنایی زیادی احتیاج ندارند.

بنابراین اگر قصد خرید گل و گیاه سایه دوست برای خانه خود را دارید، باید رستنی متناسب با میزان روشنایی مکان مورد نظر خریداری کنید. از این رو در این مطلب دانشنامه گلخانه، شما را با 22 مورد از گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم نوری آشنا کرده‌ایم.

معرفی انواع گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند

شاید فکر کنید که هیچ گیاهی نمی‌تواند در محیط‌های سایه‌دار زندگی کند؛ اما باید بدانید که گل‌های آپارتمانی سایه دوست نیز وجود دارند. این نباتات برای رشد به نور و آبیاری کمی نیاز دارند.

گیاه گازمانیا یا بروملید

گازمانیا یا بروملید رستنی مختص مناطق گرمسیری است که در رنگ‌های مختلف می‌روید. ظاهر منحصربه‌فرد و همچنین مقاومت این گل نسبت به نور کم، آن را به یکی از گزینه‌های مناسب برای نگهداری در آپارتمان تبدیل کرده است. نور مستقیم به برگ‌های گازمانیا آسیب می‌رسانند، بنابراین نباید آن را در زیر پرتو خورشید قرار داد.

بهترین مکان برای مراقبت از این رستنی زیبا نزدیک پنجره‌ای است که اشعه‌های مستقیم خورشید به آن نمی‌تابد. البته شما می‌توانید از پرتو لامپ فلورسنت یا همان لامپ رشد نیز برای تامین روشنایی مورد نیاز بروملید استفاده کنید.

آگلونما، از جمله گیاهان سایه دوست و بی آزار

آگلونما یکی از نباتات آپارتمانی است که شرایط نگهداری بسیار آسانی داشته و برخی گونه‌های آن برای رشد به نور خیلی زیادی احتیاج ندارند. بنابراین اگر در زمینه مراقبت از نباتات تجربه کمی دارید، بهتر است که از این گیاه سایه دوست استفاده کنید.

شما می‌توانید از رنگ برگ‌های این نوع نباتات به میزان روشنایی مورد نیاز آن‌ها پی ببرید. برای مثال اگر برگ‌های تیره‌ای داشت، به روشنایی اندک احتیاج دارد. اما در صورت داشتن برگ‌های روشن‌تر مانند صورتی یا نارنجی یعنی به نور متوسط مقاوم است. به یاد داشته باشید که آگلونما را نیز مانند سایر گلهای آپارتمانی مقاوم به سایه نباید در معرض مستقیم پرتو آفتاب قرار دهید.

معرفی انواع گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند

برگ عبایی

از آنجایی که برگ عبایی در شرایط متفاوت محیطی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد، به گیاه آهنین نیز معروف است. این گل در دسته گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم قرار می‌گیرد که برای رشد خیلی به نور نیاز ندارد و تقریبا در هر قسمتی از خانه رشد می‌کند. شما تنها باید برگ عبایی را به منظور آسیب ندیدن برگ‌هایش، دور از پرتو مستقیم خورشید بگذارید. همچنین بهتر است که هفته‌ای یک بار برگ‌های آن را با پارچه مرطوب تمیز کرده و گرد و غبار روی برگ‌ها را پاک کنید. این عمل به جذب بهتر نور توسط برگ‌های گل کمک می‌کند.

زاموفیلیا، از جمله گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم محبوب با ظاهری جذاب و دوست داشتنی

یکی دیگر از مقاوم‌ترین رستنی‌های آپارتمانی زاموفیلیا نام دارد که برگ‌های زیبا و براق آن نظر همگان را به خود جلب می‌کند. زاموفیلیا در مناطق سایه‌دار نیز رشد کرده و در واقع بخشی از مقاومت بالای خود را مدیون همین تحمل روشنایی کم است. این نوع از نباتات حتی در مکان‌های فاقد روشنایی و با کمک پرتو فلورسنت نیز رشد می‌نمایند. برگ‌های این رستنی در صورت قرارگیری در معرض آفتاب به سرعت زرد شده و تغییر حالت پیدا می‌کنند. همچنین اگر می‌خواهید زاموفیلیا سالیان سال زنده بماند، نباید زیاد به آن آب دهید.

دیفن باخیا

یکی دیگر از گلهای آپارتمانی مقاوم به سایه که برای نگهداری در منزل، محیط‌های کاری و اداری مناسب است، دیفن باخیا نام دارد. البته این رستنی سمی را باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی بگذارید. همچنین تماس پوست‌های حساس با برگ‌های دیفن باخیا باعث ورم کردن و ایجاد خارش می‌شود. انواع دیفن باخیا بسته به نوع خود به میزان روشنایی متفاوتی نیاز دارند، اما بیشتر آن‌ها جزو گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم هستند. برخی از گونه‌های دیفن باخیا نیز وجود دارند که در سایه از بین می‌روند.

هدرا انگلیسی، از جمله گیاهان سایه دوست رونده

هدرا انگلیسی یک گل رونده است که هر دیوار ساده‌ای را سرسبز و چشم‌نواز می‌کند. برای اینکه این نوع نباتات فضای کافی برای رشد و ایجاد پوشش سرسبز را داشته باشند، باید گلدان آن‌ها را در نزدیکی نرده‌ها و فنس‌ها قرار دهید.

با وجود اینکه هدرا انگلیسی در لیست گیاهان آپارتمان مقاوم به کم نوری قرار دارد، اما هر چقدر روشنایی بیشتری به آن بتابد، برگ‌هایش رنگ زیباتری خواهند داشت. البته منظور ما پرتو غیرمستقیم است که به برگ‌ها آسیب نرساند.

معرفی انواع گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند

پرسیاوشان

از جمله گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند، پرسیاوشان‌ است که جلوه‌ای زیبا به منزل یا محل کار شما می‌بخشند. این دسته از نباتات بسیار حساس هستند و در صورت عدم رسیدگی مناسب خیلی راحت از بین می‌روند. در هنگام نگهداری از پرسیاوشان نه آنقدر به آن کم آب بدهید که خاکش خشک شود و نه آنقدر زیاد که در آب غرق گردد. در همین حد که خاک گلدان مرطوب باشد و ریشه‌ خشک نشود، کافی است. همچنین به شما پیشنهاد می‌کنیم که برای آبیاری پرسیاوشان از آب 24 ساعت مانده یا آب جوشانده سرد شده استفاده نمایید.

نخل شامادورا

نخل شامادورا یکی از نباتات سایه دوست است که در مکان‌های کم نور نیز رشد می‌کند. اما بهترین میزان روشنایی برای رشد این گل نور متوسط است. بنابراین اگر قصد نگهداری از نخل شامادورا را دارید، بهتر است که آن را در نزدیکی پنجره یا اتاق‌های روشن نگذارید. شما می‌توانید برای کمک به رشد این گل از لامپ فلورسنت نیز استفاده نمایید.

گیاه اسپاتی فیلوم یا زنبق صلح

اسپاتی فیلوم‌ها در محیط‌های کم نور تا یک متر رشد می‌کنند، به همین دلیل بهتر است که آن‌ها را روی زمین قرار دهید. روشنایی کم تا متوسط بهترین شرایط محیطی برای رشد این رستنی است. البته شما می‌توانید از پرتو فلورسنت نیز برای ادامه حیات زنبق صلح کمک بگیرید. هر چقدر نور بیشتری به اسپاتی فیلوم‌ها بتابد، گل‌های سفید بیشتری خواهد داشت. تنها نکته مهم در نگهداری این گل آبیاری کافی (نه بیش از حد و نه خیلی کم) آن است. بهتر است که اسپاتی فیلوم را از دسترس حیوانات دور نگه دارید، زیرا یک رستنی سمی محسوب می‌شود. 

کالاتیا ماکویانا، جذاب و خیره‌کننده همچون طاووس

کالاتیا ماکویانا به دلیل داشتن برگ‌هایی شبیه پر طاووس به گیاه طاووس معروف است. خاک این رستنی باید همیشه مرطوب باشد، البته نه به این معنا که خاک غرقاب شود. همچنین از آنجایی که کالاتیا در دسته گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم نوری قرار می‌گیرد، بهترین میزان روشنایی برای آن کم تا متوسط است.

پپرومیا یا برگ قاشقی

این گیاه سرسبز علاوه بر اینکه جزو گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم به حساب می‌آید، در برابر کم آبی نیز مقاوم است. در واقع پپرومیا به آب کمی نیاز داشته و تنها در زمان خشک شدن خاکش باید آن را آبیاری کنید. همچنین برگ قاشقی می‌تواند روشنایی کم تا زیاد ولی غیرمستقیم را تحمل نماید و در زیر پرتو فلورسنت نیز قابلیت رشد دارد.

معرفی انواع گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند

فیلودندرون برگ انجیری

برگ انجیری‌ها به واسطه برگ‌های شاداب و زیبای خود محبوب هستند. فیلودندرون می‌تواند در شرایط محیطی گوناگون(مانند کمبود روشنایی خورشید) و با کمترین میزان رسیدگی نیز دوام بیاورد. تقریبا همه گونه‌های فیلودندرون را می‌توان جزو گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند، در نظر گرفت. در صورتی که ساقه فیلودندرون شما بلند و نازک است یا فاصله بین برگ‌های آن خیلی زیاد شده، یعنی میزان روشنایی بسیار اندکی به آن می‌تابد. در این شرایط باید گلدان را در مکان روشن‌تری قرار دهید.

پتوس، از جمله گیاهان مقاوم به نور کم جذاب و دوست داشتنی با نگهداری آسان

اگر برای اولین بار قصد نگهداری از گلی را دارید، ما به شما پتوس را پیشنهاد می‌کنیم. پتوس یک رستنی بی‌آزار، بادوام و تقریبا سایه دوست است که به راحتی می‌توانید از آن در آپارتمان مراقبت نمایید.

مارانتا لوکونورا یا گیاه دعاخوان

برگ‌های مارانتا لوکونورا در شب به سمت بالا جمع شده و انگار دست‌های در حال دعا هستند. این گیاه سایه دوست در صورت دریافت روشنایی بسیار اندک در روز، برگ‌هایش را در نزدیکی عصر جمع کرده و دیگر در طول شب آن‌ها را باز نمی‌کند. همچنین روشنایی خیلی اندک باعث رنگ‌ پریدگی برگ‌های این گل می‌شود. بنابراین برای نگهداری از مارانتا لوکونورا باید شرایط نوری مناسب را برای آن فراهم سازید.

سانسوریا، یکی از مقاوم‌ترین گیاهان آپارتمانی و مقاوم به نور کم

سانسوریا یکی دیگر از گلهای آپارتمانی مقاوم به سایه است که به آن به دلیل شباهتش به پوست مار، گیاه ماری نیز گفته می‌شود. محدوده روشنایی مناسب برای گونه‌های مختلف این نوع نباتات وسیع است و در اغلب شرایط نوری رشد می‌کنند. بهترین مکان برای نگهداری سانسوریا، مکانی با روشنایی غیرمستقیم به اندازه متوسط تا زیاد است، اما این گل می‌تواند شرایط نوری کم را نیز تحمل نماید.

گیاه عنکبوتی

گیاه عنکبوتی گزینه‌ای مناسب برای نگهداری در راه‌پله‌های تاریک است؛ گل‌های سفید رنگ و باطراوت آن زیبایی دوچندانی به محیط می‌بخشد. این گل را می‌توانید به راحتی با قلمه زدن تکثیر نمایید. همچنین این نباتات مانند بسیاری از گیاهان آپارتمانی به روشنایی اندک و غیرمستقیم برای رشد احتیاج دارند.

در نظر داشته باشید که گاهی اوقات برگ‌های این رستنی قهوه‌ای رنگ می‌شوند که این موضوع به معنی وجود فلوراید زیاد در آب است. در چنین مواقعی از آب تصفیه شده یا آب جوشانده سرد شده برای آبیاری استفاده کنید.

معرفی انواع گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند

شاخ گوزنی‌ها با پلاتیسریوم‌ها، گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم جذاب و شگفت‌انگیز

شاخ گوزنی‌ها یا پلاتیسریوم‌ها نباتاتی زیبا و البته حساس هستند که به اسامی مختلفی از جمله سرخس ستاره‌ای یا سرخس دریایی شناخته می‌شوند. پلاتیسریوم‌ها را می‌توان به لیست گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند، اضافه کرد. زیرا پرتو غیرمستقیم و فیلترشده خورشید برای رشد این گل‌ها کافی است. البته این دسته از رستنی‌ها نمی‌توانند منحصرا با روشنایی مصنوعی مانند نور لامپ به رشد خود ادامه دهند. بنابراین بهتر است که شاخ گوزنی‌ها را در مکانی با امکان دسترسی به میزان کافی پرتو خورشید بگذارید. در ضمن، محیط نگهداری این گل باید مرطوب باشد.

دراسنا یا گیاه اژدها

نگهداری انواع مختلف دراسنا نیز مانند پتوس بسیار راحت است؛ به همین دلیل این خانواده از نباتات یکی از بهترین انتخاب‌ها برای قرارگیری در قفسه‌ها، میز یا حتی روی زمین هستند. انواع بزرگتر این گل مانند دراسنای بلالی ظاهری شبیه به درخت دارد و می‌توان آن را در گوشه‌ای از خانه قرار داد.

با وجود اینکه بهترین روشنایی برای رشد دراسناها نور زیاد و غیرمستقیم است، اما در نور متوسط حتی نور کم نیز رشد می‌کند. به همین دلیل می‌توان نام دراسنا را در لیست گیاهان آپارتمانی مقاوم به کم نوری قرار داد. قابلیت تصفیه‌کنندگی هوا نیز یکی دیگر از دلایل مثبت خرید دراسنا محسوب می‌شود.

لاکی بامبو، از جمله گیاهان سایه دوست و محبوب در فنگ‌شویی

لاکی بامبو یکی از المان‌های اساسی فرهنگ فنگ‌شویی است، به همین دلیل این گل هم در دفاتر کاری و هم در خانه‌ها به وفور وجود دارد. لاکی بامبو با وجود اینکه مشکلی با نور کم ندارد، اما ترجیح می‌دهد که در سایه کامل زندگی کند. در ضمن این نوع نباتات نیازی به خاک هم نداشته و می‌توانند مستقیما در آب قرار بگیرند. تنها نکته مهم در نگهداری از لاکی بامبو توجه به عدم قرارگیری آن در نزدیکی سوز سرما است. همچنین بهتر است که این گل را از دسترس حیوانات خانگی دور کنید، زیرا خوردن آن باعث مسمومیت خواهد شد.

گل سنگ

برگ‌های زمینه صورتی با نقطه‌های سبز رنگ گل سنگ زیبایی بسیار چشم‌نوازی دارند. البته می‌توان ترکیب‌های رنگی دیگری را نیز از این رستنی پیدا کرد. گل سنگ در هر مکانی که نگهداری شود، سایه را ترجیح داده و جزو گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم محسوب می‌ شود. زیرا روشنایی بیش از حد باعث بی‌رنگ شدن برگ‌های گل سنگ خواهد شد. یک پنجره شرقی یا جنوبی بهترین مکان در ساختمان برای نگهداری از این گل است.

معرفی انواع گیاهانی که به نور زیاد نیاز ندارند

کالانکوئه

به سختی می‌توان کالانکوئه را دید و عاشق آن نشد. گل‌های جذاب این رستنی می‌توانند صورتی، قرمز، زرد یا سفید باشند. خوشبختانه نگهداری از کالانکوئه بسیار آسان است و به روشنایی و آبیاری کمی نیاز دارد. در واقع این نوع نباتات در محیط‌های کم نور یا دارای سایه در بیشتر اوقات روز نیز به رشد خود ادامه می‌دهد.

ترادسکانتیا زبرینا، آخرین گیاه از لیست گیاهان سایه دوست و مقاوم به نور کم

این گیاه گل‌دار و قابل رشد در سایه با نام یهودی سرگردان نیز شناخته شده و انتخابی مناسب برای نگهداری در فضاهای داخلی به حساب می‌آید. شما می‌توانید ترادسکانتیا زبرینا را در رنگ‌های نقره‌ای، بنفش یا سبز خریداری کنید. خوبی این رستنی این است که اندازه بزرگی ندارد و بین 30 تا 90 سانتی‌متر رشد می‌نماید. به همین دلیل ترادسکانتیا زبرینا را می‌توان گزینه‌ای مناسب برای محیط‌های کوچک دانست.

 

نوشتن دیدگاه