خاک پوششی توسط برندهایی مختلفی تولید و عرضه میشود. پرورش دهندگان قارچ از خاک پوششی به عنوان بستر کشت قارچ دکمهای استفاده میکنند. خاک پوششی از کمپوست حفاظت میکند و برای حفظ رطوبت و جلوگیری از ایجاد بیماریهای قارچی موثر است. هرچه کیفیت برند تولیدی خاک پوششی بهتر باشد بر کیفیت نهایی محصول اثر بیشتری دارد. در این مقاله به معرفی خاک پوششی و مزایای آن میپردازیم؛ پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
استفاده مناسب از خاک پوششی در کشت قارچ دکمهای نقش مهمی در بهبود کیفیت و اندازه قارچها دارد و عدم توجه به این عامل میتواند منجر به مشکلاتی در رشد قارچها شود. علت ریز شدن قارچ دکمهای میتواند به دلیل عدم کنترل مناسب رطوبت و دما یا کیفیت نامناسب خاک پوششی باشد. به همین دلیل انتخاب صحیح و نگهداری مناسب از لایه پوششی برای تولید قارچهای باکیفیت و بزرگ بسیار حیاتی است.
معرفی بهترین برند خاک پوششی قارچ + قیمت
خاک پوششی حاوی ترکیباتی همچون سنگ آهک، سنگ گچ و انواع پیت است که تحت شرایط خاصی با هم مخلوط شده و تولید میشود. بستر غذایی قارچ دکمهای از دو لایه کمپوست و خاک پوششی تشکیل شده است. مراحل رشد قارچ در دو فاز رویشی و زایشی انجام میشود. خاک پوششی در مرحله رشد زایشی قارچ نقش مهمی دارد. باکتری سودوموناس در خاک پوششی وجود دارد که برای شکلگیری قارچ لازم است. خاک پوششی مزایای بسیاری برای پرورش قارچ دارد؛ برخی از این مزیتها عبارتند از:
- خاک پوششی از تبخیر رطوبت بستر کمپوست جلوگیری میکند. حفظ رطوبت باعث رشد بهتر قارچ میشود. این خاک تخلل زیادی دارد و برای رشد و گسترش قارچ و میسلیوم، بستر مناسبی را فراهم میکند.
- این خاک باعث افزایش سطح دی اکسید کربن میشود که همین امر محیط را برای رشد قارچ مناسب میکند.
- خاک پوششی دارای میکروفلور یا فلورهای طبیعی که برای رشد قارچ ضروری هستند، است.
- خاک پوششی ظرفیت نگهداری آب بالایی دارد؛ همین امر سبب میشود تا محیط پرورش قارچ که همان کمپوست است مرطوب بماند.
نکاتی برای خرید خاک پوششی
خاک پوششی توسط برندهای مختلف در بازار عرضه میشود. هر کدام از این خاکها ویژگیهای بهخصوصی دارند؛ برای خرید خاک پوششی با کیفیت باید به سه نکته توجه کرد که عبارتند از:
- شوری خاک پوششی
میزان شوری خاک پوششی باید در حد استاندارد بوده و نباید شوری آن بیش از 5 cm/ ms باشد.
- ظرفیت آب بالا
اگر خاک پوششی ظرفیت آب بالایی داشته باشد دیگر نیازی به رطوبت ندارد و رطوبت کمپوست از این طریق تأمین میشود. رطوبت خاک در زمان خاکدهی باید بین ۶۸ تا ۷۱ درصد باشد. ظرفیت بالای آب در خاک پوششی باعث میشود تا مصرف آب تا حد زیادی کاهش یابد.
- میزان PH خاک
میزان PH خاک باید در حد استاندارد بین 7.2 تا 7.6 باشد و نباید کمتر یا بیشتر از این حد شود؛ زیرا سبب بروز مشکل شده و نمیتواند بستر مناسبی برای رشد قارچ فراهم کند.
بیشترین قسمت قارچ را آب تشکیل میدهد بنابراین انتخاب خاک پوششی مناسب برای تأمین آب مورد نیاز قارچ نقش مهمی دارد. خاک پوششی به حفظ رطوبت و مواد آلی کمپوست کمک میکند و به عنوان لایه دوم بر روی کمپوست قرار میگیرد. آبیاری خاک پوششی باید به آرامی صورت گیرد؛ زیرا فشار زیاد آب باعث از بین رفتن بافت نرم خاک شده و آن را متلاشی میکند. خاک پوششی حاوی ترکیباتی همچون سنگ آهک، سنگ گچ و انواع پیت است که تحت شرایط خاصی با هم مخلوط شده و تولید میشود. خاک پوششی باید به اندازه سه تا چهار سانتیمتر بر روی کمپوست بعد از رشد رویشی و سفید شدن کمپوست قرار گیرد.
خاک پوششی مناسب، خاکی است که فاقد هر نوع آلودگی باکتریایی، بیولوژیکی، قارچی و تخم حشرات باشد. این خاک بافت سنگینی ندارد و امکان رسیدن آب و اکسیژن برای لایههای زیرین آن فراهم است. با مکملهای استریل غنی شده است و قدرت نگه داری آب بالایی دارد.
خاک پوششی تولید شده توسط برندهای معتبر ترکیباتش بر اساس فرمولهای تأیید شده، مطابق با علم روز دنیا تهیه میشود و سپس عملیات پاستوریزاسیون آن در تونلهای مخصوص انجام میگیرد و در کیسههای مشخص بدون هیچ درزی بستهبندی میشود. واحد اندازه گیری خاک پوششی متر مکعب است. وزن یک متر مکعب خاک پوششی 600 کیلو است که برای هر 25 کمپوست یک متر مکعب خاک پوششی کافی است.
خاک پوششی قارچ دکمهای از مهمترین و اساسیترین اجزای تولید قارچ دکمهای است؛ زیرا مواد غذایی مورد نیاز قارچ را تأمین میکند و سبب رشد آن میشود. انتخاب خاک پوششی مناسب و با کیفیت در افزایش تولید و افزایش عملکرد قارچ نقش مهمی دارد، بنابراین باید از برندهای معتبر و شناخته شده آن را خریداری کنید تا قارچهایی سالم با اندازه درشت و عاری از هرگونه بیماری و تغییر رنگ پرورش دهید. قیمت خاک پوششی با توجه به کیفیت آن، برند، عرضه و تقاضا، وزن، تعداد و هزینه ارسال متفاوت است و ثابت نیست. برای اطلاع از قیمت دقیق و خرید محصول با کارشناسان برند تولیدی تماس بگیرید.