آخرین رپرتاژها

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

پرورش و نگهداری از رز هلندی در گلخانه

گل رز هلندی به دلیل زیبایی و ظرافتی که دارد، جزو پرطرفدارترین گل‌ها بین مردم به شمار می‌رود. بنابراین پرورش و نگهداری از این گل، مورد استقبال گلخانه داران قرار گرفته است. پرورش و نگهداری از گل رز هلندی، نیاز به محیطی مناسب با ویژگی‌های نسبتا خاص دارد. هر چه قدر محیط گلخانه وسیع‌تر باشد، کیفیت فتوسنتز بهتر است. علاوه بر این، یک گلخانه استاندارد برای پرورش این گل، باید با اسکلت گالوانیزه به همراه لوله ۵، ۶ ساخته شده باشد. برای ارتفاع سازه، اندازه‌های ۶ تا ۹ متر مناسب است. هر چه قدر ارتفاع بیشتر باشد، باعث افزایش میزان کربن دی اکسید شده و تهویه فضا را بهتر می‌کند.

 یک گلخانه مناسب برای پرورش این گل، مکانی است که به دستگاه‌ها و سیستم‌های روز مجهز باشد. این دستگاه‌ها و سیستم‌ها شامل سیستم تهویه مطلوب، سیستم سرمایش و گرمایش، سیستم کنترل اقلیم، پرده ذخیره انرژی، سیستم فوگر (مه پاش)، سیستم تغذیه و آبیاری، سردخانه و سورتینگ هستند. ضمن رعایت این موارد، دمای گلخانه باید در روز بین ۲۰ تا ۲۸ سانتیگراد و در شب 16 سانتیگراد باشد.

آشنایی با رز هلندی

آشنایی با رز هلندی

رز هلندی جزو گل‌های محبوب و خوش عطر به شمار می‌رود. یکی از دلایل مهم این محبوبیت، عطر شیرین و خوش این گل است. وجود گلبرگ‌ها و شکوفه‌های بزرگی با رنگ‌های زرد و طلایی، باعث زیبایی منحصر به فرد این گل شده‌اند. اگر بخواهیم به خانواده و ریشه این گل بپردازیم، باید به گل‌های دو رگه چای اشاره کنیم که رز هلندی نیز یکی از آن‌ها می‌شود.

شاید رز هلندی را در باغچه‌های کوچک یا کنار دیوار خانه‌ها و حصار‌ها دیده باشید. این رخداد به این دلیل است که رویش این گل در محیط‌های کوچک، کنار دیوار‌ها و ارتفاعات، جز ویژگی‌های خوب رز هلندی به شمار می‌رود. این ویژگی، امکانی را برای دوستانداران گل و گیاه فراهم می‌کند که بتوانند این گل خوشبو و پر طرفدار را در باغچه خانه خود بکارند و پروش دهند.

امکانات لازم برای پرورش رز هلندی

لازم به ذکر است که این گل، برای رشد و پرورش به نور زیادی نیاز دارد. بنابراین در فضای بسته و یا حتی فضایی با نور کم، امکان رشد و بزرگ شدن آن فراهم نیست. یکی دیگر از ویژگی‌های این گل که پرورش آن را در خانه‌ها و مکان‌های متفاوت امکان‌پذیر کرده این است که این گل، برای رشد خود به خاک خاصی نیاز ندارد. در واقع، با هر نوع خاک سازگاری دارد و بین انواع خاک، خاک بارور یکی ازمناسب‌ترین خاک‌ها برای پرورش گل رز هلندی خواهد بود.

امکانات لازم برای پرورش رز هلندی

شاید برایتان جالب باشد که بدانید، گل رز هلندی برای رشد، به محیطی منحصر به این گل نیاز دارد. به منظور دیگر، رشد این گل در کنار سایر گیاهان و گل‌ها سخت و غیر ممکن است. اما با وجود این نکته، باز هم محبوبیت این گل بین مردم حفظ شده است. به طوری که برخی افراد، برای کاشت آن در خانه و یا حتی محل کارشان اقدام می‌کنند که در ادامه این مقاله به بررسی و روش کاشت این گل می‌پردازیم.

روش کاشت رز هلندی

بهترین و مناسب‌ترین زمان برای کاشت رز هلندی، اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار است. به دلیل اینکه احتمال یخ زدگی گل در این فصل‌ها، بسیار کم است. علاوه بر آن، بهترین زمان برای حرص کردن این گل نیز فصل زمستان است. به اولین نکته‌ای که باید به آن برای انجام این فرآیند دقت کنید این است که، گل‌هایی را خریداری کنید که دارای ریشه‌های کافی باشند. سپس روی سطح خاک را به اندازه گل‌هایی که دارید، حفره‌دار کنید. عمق این حفره‌ها را به اندازه 5 سانتی متر در نظر بگیرید. پس از آن، ریشه گل را به طور مساوی داخل حفره جای گذاری کنید. در آخر کمی خاک داخل حفره‌های ریشه‌دار بریزید.

روش کاشت رز هلندی

بیماری و آفت رزهای هلندی

همانطور که اشاره کردیم، فصل زمستان زمانی است که با خیال راحت می‌توان این گل‌ها را حرص کرد. بنابراین توجه کنید که در این فصل، شاخه‌های پژمرده را از گل جدا کنید تا فرصت پرورش آن به دور از آفات و بیماری گیاهان فرهم شود. حال که بحث بیماری گیاهان پیش آمد، باید بگوییم که خوشبختانه رز هلندی در مقابل بیماری‌های گیاهی قوی است و احتمال بیمار شدن آن بسیار کم است. اما باز هم بهتر است برای محافظت این گل به بهترین شکل، آن را از گیاهان و گل‌های بیمار دور نگه دارید.

شما می‌توانید هنگام کاشت رز هلندی، آن را به همراه چند گل دیگر پیوند بزنید. ثمره این پیوند، روییدن رز‌هایی با چند رنگ متفاوت می‌شود. اما اگر می‌خواهید گل رز هلندی اصیل داشته باشید، از این کار خودداری کنید. زیرا گیاه شناسان معتقدند که رز هلندی اصیل با رنگ‌های زرد و طلایی شناخته می‌شوند که بدون پیوند زدن با سایر گل‌ها روییده‌اند. از آنجایی که رز هلندی مورد استقبال اکثر افراد قرار گرفته، در کاشت و پرورش این گل نیز دقت و توجه بسیاری لازم است. پیرو این موضوع، در بخش بعدی این مقاله به بررسی برخی نکات راجع به کاشت این گل پرداخته‌ایم.

رز هلندی چند رنگ

نکات دیگر درباره کاشت گل رز هلندی

یکی از فاکتورهای مهم و حیاتی برای کاشت گل‌ها، نوع خاک آن است. ضمن اینکه انواع خاک‌ها برای کاشت گل رز هلندی مناسب هستند. اما مناسب‌ترین این خاک‌ها شامل خاک های: لومی و رسی، بارور و غنی، کود حیوانی و خاک حاصلخیز هستند. استفاده از خاک آهک‌دار برای کاشت رز هلندی کاملا اشتباه است. بنابراین، یکی از ویژگی‌های مشترک و مهم خاک‌هایی که نام بردیم، این است که این خاک‌ها در ترکیب خود آهک ندارند.

در نظر داشته باشید از استفاده هر نوع کود، در هنگام کاشتن این گل خودداری کنید. اگر قصد دارید برای رشد بهتر محصول خود از کود استفاده کنید، هنگام رشد آن، کوددهی را انجام دهید. یکی از کودهای مناسب برای پرورش رز هلندی، کود مالچ است. به کار بردن این کود در فصل زمستان توصیه می‌شود تا گل بتواند رشد سریع‌تر و بهتری داشته باشد.

اگر شما هنگام کاشتن رز هلندی و نگهداری از آن به این نکات توجه کنید، مطمئن باشید که گل‌هایتان در بهترین و زیباترین شکل می‌رویند؛ سپس گلخانه یا باغچه شما را زیبا‌تر می‌کنند.

نوشتن دیدگاه