آخرین رپرتاژها

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

بازاریابی تا فروش و کسب درآمد از کشت فلفل دلمه ای در گلخانه

استفاده از صیفی جات در آشپزی و رژیم های غذایی بسیار دیده می شود. صیفی جات شامل گوجه، بادمجان، کلم، هویج، شلغم، کدو و فلفل دلمه ای می باشند. فلفل دلمه جزء یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین صیفی جات به شمار می آید. کاربرد آن، در سفره آرایی، تزئین غذا و سالاد های مختلف باعث متمایز شدن آن بین سایر صیفی جات شده است.

کشت این صیفی مورد توجه و استقبال گلخانه داران قرار گرفته است. زیرا میزان خرید و استفاده از آن توسط مردم زیاد است. طبیعتا هرچه فروش محصول بیشتر باشد، سود آن بیشتر می شود و به کسب در آمد بهتر کمک می کند. اگر شما گلخانه دار هستید و قصد دارید فلفل دلمه ای در آن کشت کنید، بهتر است قبل از این کار، اطلاعات کافی و مورد نیاز راجع به پرورش فلفل دلمه ای به دست آورید، تا بتوانید به بهترین نحو به کسب درآمد از طریق کشت و فروش این محصول دست یابید. با استفاده از این اطلاعات می توانید از سود اقتصادی خوب حاصل از کاشت فلفل دلمه ای، بهره مند شوید. در ادامه این مقاله، ما به توضیح راجع به چگونگی پرورش و کاشت فلفل دلمه در گلخانه پرداخته ایم.

مراحل کامل پرورش فلفل دلمه ای گلخانه ای

اگر قصد پرورش و کاشت فلفل دلمه ای گلخانه ای را دارید، در این قسمت ما برای راحت تر شدن کار شما، به مراحل کاشت این نوع فلفل پرداخته ایم. یکی از روش های مورد تایید برای پرورش فلفل دلمه ای گلخانه ای، کاشت آن به روش نشاء است. که در ادامه به بررسی کامل آن پرداخته ایم.

در ابتدا بدانید که، بهتر است در دهه اول اسفند ماه فرآیند کاشت و پرورش فلفل دلمه ای را انجام دهید. برای استفاده از روش نشاء، در مرحله اول باید بستر بذر را فراهم کنید. سینی نشاء این بستر را فراهم می کند. پس از آن بذر فلفل استخراج شده را در این سینی بکارید. بعد از کاشت بذر فلفل در سینی، بر روی آن ها خاک بریزید. سینی را در دمای 25 درجه سانتی گراد نگه دارید.

حدودا 12 هفته منتظر بمانید تا گیاه جوانه بزند. هنگامی که اندازه ساقه ها به 6 تا 8 سانتی متر رسید آن ها را به گلدان هایی انتقال دهید. لازم است، تا اوایل خرداد ماه گلدان ها را در در فضایی با نور کافی و دما 21 درجه سانتی گراد نگهداری کنید تا شرایط کاشت آن ها در گلخانه مهیا شود. پس از آن که شرایط کاشت فلفل در گلخانه محیا شد، ابتدا رطوبت محیط را به 75 تا 80 درصد برسانید. دمای فضا را در 21 درجه سانتی گراد نگه دارید. سپس شروع به کاشت فلفل در گلخانه کنید.

مراحل کامل پرورش فلفل دلمه ای گلخانه ای

برای کاشت فلفل دلمه ای، محصول هر گلدان را با فاصله 70 تا 80 سانتی متر بین ردیف ها و بالای 50 سانتی متر بین گیاهان، بکارید. در مرحله آخر، فلفل ها را آبیاری کنید، تا فرآیند رشد و ثمردهی خود را آغاز کنند. پس از آن، شاید برایتان این سوال پیش بیاید که، چه مدت زمانی باید از فرآیند کاشت فلفل دلمه ای در گلخانه بگذرد، تا محصول ثمر دهد و امکان برداشت آن فراهم شود؟

در جواب این سوالات باید گفت که، از وقتی که این صیفی گل می دهد تا زمان رشد کامل آن و رنگ گرفتن فلفل ها، معمولا 22 هفته زمان می برد، در واقع زمانی که فلفل ها به رنگ واقعی خود رسیدند، می توان آن ها را برداشت کرد، که این فرآیند را اغلب با چاقو های تیز انجام می دهند. برداشت این محصول بستگی به میزان فروش آن در هفته  دارد، کمترین میزان برداشت آن یک بار در هفته و بیشترین میزان برداشت، 3 روز در هفته می باشد. برداشت فلفل دلمه ای از فصل تابستان تا اواسط فصل پاییز ادامه دارد.

اگر برای پرورش فلفل دلمه ای در گلخانه، تمام این موارد را رعایت کنید، دیگر نیازی به نگرانی نیست، بلکه محصول شما به بهترین شکل پرورش می یابد. اگر موارد بالا را هنگام کاشت فلفل دلمه ای به خوبی رعایت کنید، طبیعتا برای شما سود اقصادی خوبی در بر خواهد داشت.

مراحل کامل پرورش فلفل دلمه ای گلخانه ای

زمان کاشت فلفل دلمه ای

یکی از مواردی که باید قبل از کاشت یک محصول به آن دقت کرد، زمان مناسب و توصیه شده کاشت آن محصول است. در کل شما نمی توانید محصول مورد نظرتان را در هر زمان که می خواهید بکارید. اگر به زمان بندی کاشت فلفل دلمه ای و محصولات کشاورزی دقت نکنید، امکان دارد شرایط کاشت و رشد آن محصول در آن زمان محیا نباشد و انجام این فرایند به جای سود، به شما و بذر محصولاتان آسیب برساند.

برای به ثمر رسیدن محصولتان در بهترین شرایط، علاوه بر رعایت سایر نکات، به زمان مناسب کاشت آن نیز توجه کنید. اکنون اگر شما قصد کاشت فلفل دلمه ای در گلخانه را دارید، باید بدانید که فلفل دلمه ای جزء آن دسته صیفی جاتی به شمار می رود که در گرما رشد می کنند. بهترین زمان برای کاشت فلفل دلمه ای فصل بهار است.

شاید برایتان این سوال به وجود آمده باشد، چرا زمان کاشت این محصول در تابستان انجام نمی شود؟ در جواب این سوال باید بگوییم که: فرآیند کاشت این محصول فقط به زمان کاشت آن در خاک محدود نمی شود. در واقع فرآیند کاشت فلفل دلمه ای از مرحله نشاء شروع می شود. بهترین زمان برای نشاء دو هفته ابتدایی اسفندماه است، 12 هفته بعد از آن،  بذر فلفل دلمه ای بزرگ شده است. در اوایل خرداد ماه فلفل دلمه ای، آماده کاشت در خاک گلخانه می باشد. این رخداد تا فصل بهار طول می کشد و برداشت آن تا اواسط پاییز ادامه دارد.

زمان کاشت فلفل دلمه ای

نحوه هرس کردن فلفل دلمه ای

هرس کردن فلفل دلمه ای به منظور کاهش آفت ها و باکتری های اطراف این محصول و افزایش جریان هوا بین بوته های فلفل دلمه ای انجام می شود. بوته های این صیفی پربار و پر از ساقه، شاخه و برگ می باشند. بوته های فلفل دلمه ای رشد سریعی دارند و همین باعث می شود که بوته های این صیفی پربار شوند. نکته حائز اهمیت این است که پرباری این بوته ها فقط شامل میوه نمی شود بلکه شامل علف های هرز و آفت ها نیز می شود. بنابراین برای حفظ بوته های فلفل دلمه ای، هرس کردن آن ها بسیار مهم است.

 هنگام هرس کردن این صیفی، به غیر از دو ساقه فرعی، همه ی شاخه های ثانویه آن را هرس کنید. لازم است بدانید که با انجام این کار شما اصول اصلی فرآیند هرس کردن را انجام داده اید. برای هرس کردن باید شاخه ها و برگ های اضافی روی هر گره را هدف قرار داد. این کار باید به گونه انجام شود که، فقط یک برگ روی گره باقی بماند. توجه داشته باشید، که هنگام هرس کردن، جوانه انتهایی تنه اصلی بوته کور نشود.

 هرس کردن نیز مانند تمام مراحل پرورش فلفل دلمه ای، زمان و تعداد دفعات مشخصی دارد. در واقع 2 بار در ماه یا به عبارتی دیگر، دو هفته یکبار می توانید بوته فلفل دلمه ای را هرس کنید. در حقیقت با انجام این کار، شرایط رشد و ثمردهی بیشتر بوته فلفل دلمه ای را فراهم کنید.  

نحوه هرس کردن فلفل دلمه ای

معرفی فلفل دلمه ای گلخانه ای

فلفل دلمه ای گلخانه ای جزء یکی از صیفی جات دوست داشتنی بین مردم به شمار می رود. از این صیفی در پخت و پز و سفره آرایی بسیار استفاده می کنند. استفاده از فلفل دلمه ای گلخانه ای به صورت خام یا پخته صورت می گیرد. یکی از ویژگی های بارز این نوع فلفل، رنگی بودن آن است. رنگ های فلفل دلمه ای شامل رنگ های زرد، سبز، قرمز و نارنجی هستند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که فلفل دلمه ای جزء خانواده بادمجان محسوب می شود. با اینکه رشد این محصول نسبت به سایر صیفی جات گلخانه ای مثل بادمجان یا خیار، آهسته تر است، اما ثمردهی آن بیشتر است. شاید دانستن این مطلب برایتان عجیب باشد که فلفل دلمه ای 12 برابر بیشتر از پرتغال دارای ویتامین  Cاست. از آنجایی که ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای بسیار زیاد است، این فلفل می تواند در پیشگیری از ویروس سرماخوردگی موثر باشد.

معرفی فلفل دلمه ای گلخانه ای

علاوه بر آن، به منظور پاکسازی ریه های پر از دود، خوردن فلفل به دلیل دارا بودن ویتامین C گزینه مناسبی است. شما وقتی فلفل دلمه ای را در گلخانه می کارید، هنگام رشد آن دو ساقه اصلی روییده شده از بوته ها را مشاهده می کنید، اما وقتی که رشد آن کامل شد، تعداد این ساقه ها نیز دوبرابر می شوند. این رخداد باعث ثمر دهی بیشتر بوته فلفل می شود.

 در برخی از گلخانه ها شرایط کاشت فلفل دلمه ای سخت تر یا محدود تر است. با توجه به این نکات و طبق این شرایط، نوع فلفل دلمه ای که برای کاشت انتخاب می کنید، باید به گونه ای باشد که مقاومت زیادی در برابر این شرایط سخت را داشته باشد. با رعایت کردن این شرایط فلفل دلمه ای به ثمردهی بالایی دست می یابد. با در نظر گرفتن این که، این محصول جزء پر فروش ترین صیفی جات بین مردم شناخته شده است، می توان گفت پرورش و کاشت این نوع صیفی در گلخانه سود زیادی برای صاحبان خود در پی دارد.

 

نوشتن دیدگاه