آخرین رپرتاژها

پیشنهاد سردبیر

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

پرورش قارچ در سالن 100 متری

یکی از کارهای تولیدی که امروزه طرفداران زیادی دارد، پرورش قارچ در مقیاس کارگاهی است. اغلب افرادی که پرورش قارچ را در منزل یا در محیط کوچکی همانند یک اتاق یا یک انباری تجربه کرده‌اند و اکنون سرمایه بیشتری در اختیار دارند، متمایل به راه اندازی سالن بزرگتری برای پرورش قارچ هستند. برخی از این افراد با تصور این ‌که با افزایش مساحت سالن درآمد آنها افزایش پیدا می‌کند و برای افزایش متراژ سالن نیاز به هیچ مجوزی نیست، شروع به راه‌ندازی سالنی می‌کنند ولی در ادامه با مجوزهای مختلفی از سمت وزارت جهاد سازندگی و... روبرو می‌شوند که باعث تعطیلی سالن تازه تاسیس آنها می‌شود. در این مقاله قصد داریم صفر تا صد پرورش انواع قارچ خوراکی در یک سالن صد متری را برای شما همراهان همیشگی توضیح دهیم تا اگر قصد راه‌اندازی سالنی با ابعاد بزرگتر از یک اتاق در منزل را دارید به مجوزها و مسائل آن آگاه باشید.

طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای سالن 100 متری

شاید شما هم بارها در اینترنت اسم طرح توجیهی سالن پرورش قارچ را شنیدید یا آن‌ که بدانید برای راه اندازی سالن در مقیاس بزرگتر از یک اتاق نیاز به اخذ پروانه از جهاد کشاورزی دارید، ولی از آنها و جزئیات آن اطلاعی نداشته باشید. طرح توجیهی سالن پرورش قارچ خوراکی در واقع یک طرح است که توسط مشاوران این صنعت برای کسانی که می‌خواهند به صورت حرفه‌ای وارد این صنعت ‌شوند، ارائه می‌شود.

 در این طرح به مسائلی همچون ظرفیت طرح از نظر محصول قابل برداشت، سرمایه‌گذاری در طرح چه به صورت سرمایه ثابت و چه به صورت سرمایه در گردش مورد نیاز در طرح اشاره شده است. در واقع با دریافت طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه‌ای یا سایر انواع قارچ‌های خوراکی شما به عنوان یک سرمایه‌گذار در طرح پرورش قارچ، قبل از شروع به کار اطلاعات دقیق‌تری را از میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز این‌ کار، میزان سود و ضرردهی این طرح و سایر هزینه‌هایی که باید بابت این طرح در دوره کوتاه‌مدت یا بلندمدت پرداخت کنید بدست می‌آورید؛ و به راحتی می‌توانید تصمیم بگیرید که آیا این طرح مفید است یا خیر؟

طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای سالن 100 متری

 معمولاً برخی از افراد اقدام به فروش طرح توجیهی سالن پرورش قارچ در فضای اینترنت می‌کنند شما می‌توانید با تهیه یکی از این موارد به حدود سرمایه‌گذاری، میزان سوددهی و مدت زمان بازگشت سرمایه در این طرح آشنا شوید. برای دریافت مجوز پرورش قارچ هم به مدارکی نیاز داریم که مهمترین آنها عبارتند از:

  • مدارک شناسایی شخص متقاضی
  • مدارک برای احراز مالکیت زمین مورد نظر متقاضی
  • گواهی‌های رعایت حریم واحدهای دامی و مدیریت امور اراضی
  • گواهی تامین آب و برق مورد نیاز برای شروع به کار
  • ارائه نقشه کروکی از زمین مورد نظر
  • به همراه داشتن طرح توجیهی به روز و مورد قبول مهندسان کشاورزی

در سال‌های قبل برای دریافت مجوزهای احداث سالن پرورش قارچ خوراکی شما باید به جهاد سازندگی مراجعه می‌کردید و از بخش باغ و گلخانه‌ای اقدام به دریافت مجوز می‌کردید. امروزه برای سهولت کار، شما باید وارد درگاه ملی مجوزهای کسب و کار شوید و با ارائه مدارکی که مورد نیاز است به صورت آنلاین مجوز خودتان را دریافت کنید معمولاً مدت اعتبار مجوز تاسیس واحدهای پرورش قارچ خوراکی دو سال کامل و مدت اعتبار به بهره برداری رساندن سالن سه سال کامل از زمان دریافت مجوز است.

از نکات مهمی که فارغ از متراژ سالن‌ها در تمام سالن‌های پرورش انواع قارچ خوراکی باید رعایت کنیم به این موارد می‌توانیم اشاره کنیم.

  • انتخاب مکانی که قابلیت شستشوی کف و ضدعفونی شدن را داشته باشد.
  • ثابت نگه داشتن حرارت، رطوبت و نور محیط
  • آبیاری مناسب داشتن
  • وجود تهویه برای خروج دی اکسید کربن موجود در سالن

طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای سالن 100 متری

انواع قفسه بندی سالن

اگر قصد راه‌اندازی سالن پرورش قارچ خوراکی را دارید حتماً به خاطر داشته باشید که با رعایت اصول طبقه‌بندی و نظم‌دهی در طبقه بندی سالن پرورش قارچ، می‌توانید سود بیشتری را از سالن پرورش قارچ خودتان به دست بیاورید. امروزه طبقه بندی‌های متفاوتی برای سالن‌های پرورش قارچ وجود دارد که برخی از مهم‌ترین آنها عبارتند از:

  • طبقه‌بندی‌های چوبی
  • طبقه‌بندی‌های فلزی
  • طبقه‌بندی‌های ریلی

بر اساس بودجه‌ای که دارید انتخاب طبقه‌بندی می‌تواند در میزان سود دهی شما موثر واقع شود؛ شاید برایتان جای سوال باشد که چرا سالن‌های پرورش قارچ را طبقه بندی می‌کنند. با طبقه‌بندی سالن پرورش قارچ در واقع شما سطح زیر کشت بیشتری را در اختیار دارید و راحت‌تر محصولات خودتان را می‌توانید مورد بازبینی قرار دهید و برداشت محصول برایتان راحت‌تر است.

 

نوشتن دیدگاه