آخرین رپرتاژها

پیشنهاد سردبیر

  • انداختن قند در اب پتوس

    پتوس (Epipremnum aureum) یکی از گیاهان محبوب و مقاوم است که به دلیل زیبایی و نگهداری آسان در محیط‌های داخلی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. این گیاه...

  • آموزش پرورش قارچ دکمه ای

    پرورش قارچ دکمه‌ای به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین و سودآورترین فعالیت‌های کشاورزی در حوزه کشت‌های گلخانه‌ای شناخته می‌شود. این قارچ‌ها به دلیل شرایط رشد...

  • مدت زمان رشد قارچ دکمه‌ای

          قارچ دکمه‌ای یکی از پرطرفدارترین انواع قارچ در کشور ایران است که به دلیل دارا بودن میزان پروتئین بالا مورد توجه افراد مختلف به خصوص ورزشکاران قرار گرفته است، از این...

  • علت ریز شدن قارچ دکمه ای

    قارچ دکمه‌ای (Agaricus bisporus) یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین انواع قارچ‌ها در صنعت کشاورزی و آشپزی است. این قارچ به خاطر طعم ملایم و بافت مناسب خود، در...

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

پرورش قارچ در اتاق 12 متری

امروزه خیلی از افراد دوست دارند که وارد کسب و کار ایده‌آلی شوند و در آن به سودآوری برسند یکی از کسب و کارهایی که سودآوری خوبی دارد، پرورش انواع قارچ است. برای این افراد همیشه جای سوال است که آیا می‌توانم در اتاقی که در گوشه ساختمان یا انباری حیاط دارم به پرورش قارچ بپردازم یا خیر؟ سود این کسب و کار چقدر است، چگونه می‌توانم وارد این عرصه شوم؟ در این مقاله قصد داریم پرورش قارچ در اتاق ۱۲ متری را برای شما از صفر تا صد آن بازگو نماییم تا اگر قصد ورود به این حرفه را دارید یا اگر قصد آزمودن این حرفه را قبل از تاسیس یک کارگاه بزرگتر دارید، با آگاهی کامل‌تری وارد این عرصه شوید.

مراحل پرورش قارچ در اتاق 12 متری ( صفر تا صد)

برای انتخاب مکان پرورش قارچ حتماً به این موضوع توجه کنید که ‌در صورت امکان کف اتاق مورد نظر شما موزاییک یا سرامیک باشد و قابلیت شستشو داشته باشد، تا شما بتوانید در مواقع لزوم کف آن را بشورید. برای کسب سود بیشتر بهتر است اتاق را با طبقه بندی‌های فلزی طبقه‌بندی کنید. به خاطر داشته باشید که قفسه‌بندی شما نبایستی از جنس چوب باشد چون چوب در برابر رطوبت و نم دائمی محیط حساس است و ممکن است نتوانید قفسه‌ها را بشورید؛ همچنین ممکن است به خاطر رطوبت محیط چوب‌های قفسه بندی تحمل بار کمتری را داشته باشند.

پایین ترین طبقه را در ارتفاع حداقل 20 سانتیمتری از کف اتاق قرار دهید؛ تا اگر قصد شستن کف گلخانه را دارید قارچ‌ها آسیب نبینند؛ و آخرین طبقه را در ارتفاعی مناسب قرار دهید تا برداشت محصول برایتان سخت نباشد.

 از تجهیزاتی که برای پرورش قارچ نیاز داریم می‌توانیم به دماسنج، رطوبت سنج، سردوش آبپاش،کانال تهویه هوا و سموم لازم برای آفت کشی قارچ تولیدی نام ببریم. بعد از تهیه تجهیزات و طبقه‌بندی کردن سالن مورد نظر، باید اقدام به خرید کمپوست کنیم. در واقع کمپوست خاکی است که حاوی بذر قارچ دکمه‌ای است؛ که در بلوک‌های خاصی عرضه می‌شوند.

مراحل پرورش قارچ در اتاق 12 متری ( صفر تا صد)

بعد از خرید و چیدن کمپوست روی قفسه‌های سالن، بلوک‌های کمپوست را باز می‌کنیم و بین یک تا دو هفته بعد از باز کردن بلوک‌ها کمپوست‌ها را تخته‌کوبی می‌کنیم؛ در این فرایند کمپوست خریداری شده را به کمک دست زیر و رو می‌کنیم تا هوای اضافه درون خاک کمپوست خارج شود و قسمت‌هایی از کمپوست که به همدیگر چسبیدند از همدیگر جدا شوند.

 بعد از آن‌که کار تخته‌کوبی تمام شد، روی سطح کمپوست‌ها را با سفره یکبار مصرف می‌پوشانیم. حالا نوبت تهیه خاک مناسب برای فرایند خاک‌دهی کمپوست‌هاست؛ حتماً خاک ضد عفونی شده‌ای را برای این‌کار مصرف کنید.

بعد از سه تا چهار روز از زمانی که خاک‌دهی روی کمپوست‌ها انجام شد نوبت شخم زدن خاک روی کمپوست است که به آن رافیلینگ هم گفته می‌شود. در این فرایند که به دو نوع رافیلینگ سطحی و رافیلینگ عمیق تقسیم بندی می‌شود، به کمک انگشتان دست روی خاک کمپوست را شخم می‌زنیم. اگر سطح شخم زدن ما عمیق باشد به آن رافیلینگ عمیق و در غیر این صورت به آن رافیلینگ سطحی می‌گویند.

 بعد از آن که کار شخم زدن خاک پوششی را انجام دادیم نوبت به مرحله شوک دهی دمایی برای کمپوست می‌رسد؛ که باید در این مرحله دمای کمپوست را پایین بیاوریم و اکسیژن رسانی فراوانی را برای کمپوست انجام دهیم. بعد از حدود یک هفته که از شوک دمایی و هوادهی به کمپوست گذشت؛ قارچ‌ها بر روی سطح خاک نمایان می‌شوند و وقتی به اندازه تقریبی یک گردو رسیدند قابلیت برداشت دارند.

مراحل پرورش قارچ در اتاق 12 متری ( صفر تا صد)

نکات مهم و کلیدی پرورش قارچ

از مهم ترین نکاتی که برای پرورش قارچ لازم است بدانید به موارد زیر می‌توانیم اشاره کنیم:

  • حتماً قبل از تخصیص یک مکان برای پرورش قارچ، به نوع قارچی که می‌خواهید در آنجا پرورش دهید فکر کنید. امروزه انواع متفاوتی از قارچ‌ها در فضاهای کوچک کشت می‌شوند. مثل پرورش قارچ دکمه ای، پرورش قارچ صدفی و...
  • سالن کوچکی را برای شروع در نظر بگیرید که برای شما هزینه زیادی نداشته باشد.
  • حتماً علاوه بر دوره‌های رایگانی که در فضای اینترنت وجود دارند، دوره‌های غیر رایگان پرورش قارچ را تهیه نمایید تا اصولی تر بتوانید این کار را انجام دهید.
  • برای این‌کار وقت کافی بگذارید و بهداشت را رعایت کنید.

به جای آن‌که یک سالن بزرگ برای شروع کار در نظر بگیرید؛ از یک سالن کوچک اقدام به کشت قارچ کنید تا تمام جزئیات مهم پرورش قارچ را یاد بگیرید.

 

نوشتن دیدگاه