آخرین رپرتاژها

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

چگونه از گیاه سرخس نگهداری کنیم

گیاه سرخس یکی از گیاهان قدیمی است که با زیبایی خاص خودش می تواند باعث افزایش شادابی و بهبود روحیه اعضای یک خانه شود. این گیاه حساسیت بالایی به نحوه نگهداری دارد و اگر کمی به آن کم توجهی کنید، ممکن است شاهد ریزش برگ ها و یا پژمرده شدن آن باشید. با این حال اگر با نحوه نگهداری از گیاه سرخس آشنایی داشته باشید، خیلی راحت می توانید از زیبایی این گیاه جذاب نهایت لذت را ببرید. با ما همراه باشید تا ضمن معرفی انواع گیاه سرخس، نحوه نگهداری از این گیاه را به شما توضیح دهیم.

گیاه سرخس را بشناسید       

سرخس یکی از گیاهان آپارتمانی جذاب است که در مناطق گرمسیری استوایی مانند استرالیا، آمریکا و آسیا رشد می کند. این گیاه بدون گل رشد می کند، ولی برگ های بسیار جذابی دارد. شاید برای شما جالب باشد اگر بگوییم که این گیاه در طبیعت شمال ایران به صورت وحشی رشد می کند.

سرخس در کل جهان 30 گونه شناخته شده دارد که اندازه هر یک از برگ های این گیاه می تواند متفاوت باشد. اگر به خوبی از سرخس در منزل نگهداری کنید، برگ های این گیاه می توانند بین 20 الی 70 سانتی متر رشد کنند. یکی از مهمترین فواید سرخس که باعث شده بسیاری از مردم آن را برای آپارتمان های خودشان انتخاب کنند، مناسب بودن این گیاه برای تصفیه هوا است. به همین خاطر استفاده از این گیاه آپارتمانی در شهرهای آلوده می تواند مزایای زیادی را به همراه داشته باشد.

گیاه سرخس را بشناسید       

انواع سرخس کدام است       

اگر قصد خرید و نگهداری از سرخس در منزل را دارید باید بدانید که سرخس دارای گونه های مختلفی است که هر کدام زیبایی فوق العاده ای دارند. انتخاب یک سرخس جذاب با کیفیت بالا می تواند زیبایی خانه شما را چندین برابر کند. البته هر یک از سرخس ها اصول نگهداری خاصی دارند و باید به درستی از آن ها مراقبت کنید. همانطور که اشاره کردیم در جهان بیش از 30 نوع مختلف سرخس وجود دارند، ولی در ادامه به چند نمونه از محبوب‌ترین و رایج‌ترین آن ها اشاره می کنیم.

  • سرخس برگ شمشیری

یکی از انواع سرخس های موجود در بازار، سرخس برگ شمشیری است. این سرخس رایج‌ترین سرخس موجود بوده که در منزل و آپارتمان قابل نگهداری است. برگ های این گیاه دارای رنگ سبز روشن هستند و با ظاهر شمشیری مانند خودشان زیبایی فوق العاده ای دارند. ارتفاع این گیاه می تواند به 1.5 متر نیز برسد. نگهداری از گیاه سرخس برگ شمشیری بسیار مهم است و باید برای این گیاه رطوبت مورد نیاز (بالای 80 درصد) را تامین کنید. آبیاری منظم این گیاه بسیار مفید است. می توانید برای تامین رطوبت برای این گیاه آن را در حمام نگهداری نمایید.

  • سرخس پرسیاوشان

سرخس پرسیاوشان یکی از زیباترین گیاهان سرخس است که امکان نگهداری از آن در داخل منزل نیز وجود دارد. این گیاه دارای ساقه های نازک و برگ های لطیف و کوچک است. نگهداری از گیاه سرخس پرسیاوشان اهمیت بسیار زیادی دارد. این گیاه نیاز به رطوبت زیادی داشته و نباید روی برگ های آن را غبارپاشی کنید. در کل بهترین مکان نگهداری از آن در حمام خانه است.

  • سرخس پنجه خرس

یکی دیگر از انواع گیاه سرخس که احتمالا تا به حال نام آن را به دلیل خاص بودنش شنیده اید، گیاه سرخس پنجه خرس است. این گیاه روی گیاهان مختلف دیگر رشد می کند. رنگ برگ های آن سبز آبی است و ظاهر بسیار خاصی دارد. اگر شرایط مورد نیاز را برای سرخس پنجه خرس تامین کنید، امکان نگهداری از آن در منزل وجود دارد.

  • سرخس شاخ گوزنی

سرخس شاخ گوزنی یکی دیگر از گونه های گیاهی است که با برگ های شاخ گوزنی خودش محبوبیت بسیار زیادی در میان مردم پیدا کرده است. این گیاه هم برای اینکه ظاهری جذاب داشته باشد، نیاز به رطوبت کافی دارد. سرخس شاخ گوزنی را نیز می توان در آپارتمان نگهداری کرد.

  • سرخس لانه پرنده

سرخس لانه پرنده یکی از انواع سرخس هایی است که هم می توانند در باغچه کاشته شوند هم در منزل نگهداری شوند. سرخس لانه پرنده دارای برگ های متراکم و مشابه با لانه پرنده است. این گیاه به سایه نیاز دارد و باید خاک آن همیشه مقداری مرطوب باشد.

  • سرخس مارچوبه

اگر به دنبال یک سرخس برای نگهداری در فضای باز می گردید که زیبایی فوق العاده ای نیز داشته باشد، سرخس مارچوبه یکی از بهترین گزینه ها برای شما است. این سرخس دارای برگ های سوزنی مانند بوده و البته ممکن است باعث تحریک پوست دست شوند. به همین خاطر سرخس مارچوبه باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار گیرد. این سرخس رشد زیادی دارد و باید برای شادابی آن را مرتب هرس کنید. نور خورشید غیر مستقیم یکی از لازمه های نگهداری از گیاه سرخس مارچوبه است. این در حالی است که این گیاه نیاز کمتری به رطوبت دارد.

  • سرخس نر

سرخس نر یکی از انواع گیاهان سرخس با ارتفاع بسیار زیاد است که اگر به خوبی از آن نگهداری کنید، ممکن است شاهد رشد 8 متری آن نیز باشید. این گیاه باید در فضای باز نگهداری شود. نیاز سرخس نر به کمی سایه ایجاب می کند که آن را در یک فضای مناسب بکارید. خاک سرخس نر باید مرطوب بماند و هوای نگهداری از آن نیز باید تقریبا گرم باشد.

انواع سرخس کدام است       

خواص گیاه سرخس

یکی از مهمترین خواص گیاه سرخس که قبلا هم به آن اشاره کردیم، تصفیه کننده بودن آن است. تا به امروز مشخص شده که این گیاه دارای خواص دارویی زیادی از جمله از بین بردن درد مفاصل، درمان نفخ، درمان کرم معده و ... است. البته به عقیده بسیاری از متخصصین گیاه سرخس سمی بوده و نباید خوراکی مصرف شود. بنابراین، همین که این گیاه را در منزل مورد استفاده قرار دهید برای بهره مندی از خواص آن کافیست.

خواص گیاه سرخس

شرایط نگهداری گیاه سرخس

برای اینکه بتوانید از زیبایی گیاه سرخس لذت ببرید، باید به درستی شرایط نگهداری از گیاه سرخس را رعایت کنید. تامین نور و رطوبت کافی و استفاده از خاک مناسب از اهمیت بسیار زیادی برخوردارندکه در ادامه جزئیات هر کدام را به طور دقیق ذکر می کنیم.

  • رطوبت مورد نیاز

یکی از مهم‌ترین نکات برای نگهداری از گیاه سرخس تامین رطوبت است. همانطور که توضیح دادیم اکثر گیاهان سرخس نیاز به رطوبت بالایی دارند. به همین خاطر است که معمولا این گیاهان در حمام نگهداری می شوند. برای اینکه بتوانید رطوبت مورد نیاز این گیاه را تامین کنید، کافیست که سینی زیر گلدانی این گیاه را پر از آب کنید. ولی نباید خاک ته گلدان با آب در تماس باشد (می توانید برای جلوگیری از بروز این مشکل از سنگ ریزه ها استفاده کنید). فراموش نکنید که این گیاه به آبپاشی حساس است. بنابراین هرگز به بهانه تمیز شدن برگ های این گیاه، آن را آبپاشی نکنید.

  • آبیاری مناسب گیاه

آبیاری گیاه سرخس از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و توصیه می کنیم که حتما به آن توجه داشته باشید. سرخس از جمله گیاهانی است که نیاز به آب زیادی دارد. پس بهتر است که همواره خاک آن را مرطوب نگه دارید. بهترین زمان برای آبیاری این گیاه زمانی است که خاک رویی آن خشک شده باشد. سپس می توانید به اندازه ای که خاک مرطوب شود گیاه را آبیاری کنید. دقت کنید که غرقابی کردن این گیاه با آب مضر است. همچنین آبیاری این گیاه در طول زمستان باید کمتر انجام شود.

  • نور مناسب

گیاه سرخس حساسیت بالایی به نور خورشید دارد. اگرچه انواع این گیاهان نور متفاوتی نیاز دارند؛ اما اکثر آن ها به نور شدید آفتاب تابستان حساس هستند. به همین خاطر باید نور غیر مستقیم و فیلتر شده را برای آن ها تامین کنید. این گیاه باید در محیطی قرار بگیرد که هم نور غیر مستقیم خورشید وجود دارد، هم سایه به اندازه کافی فراهم است. اگر نور گیاه شما افزایش پیدا کرده است، باید حتما میزان آبیاری را نیز افزایش دهید.

شرایط نگهداری گیاه سرخس

  • کوددهی

گیاه سرخس بدون گل بوده و زیبایی آن به برگ های سبز و خوش رنگ اش است. اگر می خواهید به درستی از گیاه سرخس نگهداری کنید، کافیست که ماهی یکبار در فصل رشد این گیاه به آن کود اوره بدهید. در این صورت رشد گیاه سرخس بهبود پیدا خواهد کرد. می توانید به جای کود دادن ماهیانه، به این گیاه هر هفته یکبار 1 گرم در لیتر کود اوره بدهید. معمولا توصیه می شود که کوددهی از فرودین آغاز شود و تا شهریور فرآیند کوددهی ادامه داشته باشد. در فصل پاییز و زمستان باید میزان کوددهی کاهش پیدا کند یا در صورت امکان دیگر به گیاه کود ندهید.

  • دمای مناسب

گیاه سرخس یک گیاه گرمسیر است و دمای بالا را راحت‌تر تحمل می کند. بهترین دما برای نگهداری از این گیاه 15 الی 18 درجه سانتی گراد است. با این حال در روزهای گرم سال این گیاه می تواند دمای 25 تا 30 درجه سانتی گراد را نیز تحمل کند.

  • خاک مناسب برای نگهداری

برای نگهداری از گیاه سرخس باید از خاک جنگلی یا خاک برگ استفاده کنید. اگر می خواهید از خاک های بهتر و تخصصی‌تر استفاده کنید، ترکیب خاک لوم، پیت ماس، شن درشت و ذغال به نسبت مساوی بسیار مناسب است. می توان برای غنی‌تر شدن این خاک مقداری کود دامی پوسیده به خاک اضافه کرد.

 

نوشتن دیدگاه