آخرین رپرتاژها

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

چگونه پتوس ابلق داشته باشیم

گیاه زینتی و رونده پتوس یا پوتوس، گیاهی آپارتمانی است که به واسطه رشد سریع و شرایط نگهداری آسان تقریبا در هر خانه و محیط کاری یافت می‌شود. در صورتی که شرایط نگهداری این رستنی مساعد باشد، در طول مدت یکسال آنقدر رشد می‌کند که یک دیوار را خواهد پوشاند. پتوس ابلق یکی از گونه‌های این گیاه با برگ‌هایی به رنگ سبز روشن با رگه‌های سفید یا زرد است. این نوع پوتوس را به نام پتوس طلایی نیز می‌شناسند. در این مطلب درباره اینکه چگونه پتوس سبز را ابلق کنیم و راجع به نحوه نگهداری آن صحبت خواهیم کرد. 

چگونه پتوس سبز را ابلق کنیم؟

ابلق کردن در علم کشاورزی و گیاه‌شناسی به معنای کالیمرا است. برخی از گونه‌های نباتات به صورت ژنتیکی ابلق هستند؛ این موضوع بدین معنی است که برگ‌های آن‌ها ذاتا به صورت دو یا چند رنگ به نظر می‌رسند، اما بعضی دیگر از گیاهان ابلق حجم کمتری کلروفیل داشته و به همین علت بخش‌هایی از آن‌ها مانند برگ و ساقه، رده‌های سفید یا زرد رنگ دارند. در واقع عدم دریافت مقدار کافی کلروفیل در این نباتات باعث می‌شود که گیاه قدرت تولید کلروپلاست را نداشته و علاوه بر سبز، رنگ‌های دیگری را نیز تولید کند. در واقع اصل این سوال که چگونه می‌توان یک پتوس سبز را ابلق کرد، درست نیست؛ زیرا ما قادر به انجام این کار نیستیم. ما تنها می‌توانیم بسته به شرایط محیطی نگهداری گیاه، میزان کلروفیل را کاهش یا افزایش دهیم.

چگونه پتوس سبز را ابلق کنیم؟

شرایط نگهداری از پتوس ابلق یا طلایی

همانطور که بیان شد، پتوس طلایی دارای برگ‌هایی سبز رنگ است که رنگ زرد یا سفید به صورت رده روی آن‌ها دیده می‌شود. برای حفظ زیبایی این نوع رستنی باید نور مناسب و کافی را به او برسانید. این گونه در شرایط نوری کم نیز قادر به ادامه رشد است، اما نور کم موجب کم رنگ شدن و حتی از بین رفتن رده‌های طلایی آن خواهد شد. با از بین رفتن این رده‌ها دیگر پتوس ابلق نخواهید داشت، بلکه گونه دیگری به نام پوتوس جید یا پوتوس بلک خواهید داشت.  

در واقع بهترین مکان برای نگهداری انواع مختلف پتوس مکان‌هایی با نور زیاد اما غیرمستقیم و نیم سایه است. حتی اگر به مکانی با نور کافی دسترسی ندارید، می‌توانید از لامپ‌های فلوئورسنت برای تشویق به رشد این گیاه استفاده کنید. همچنین اگر گلدان پتوس طلایی را پشت پنجره گذاشتید، بهتر است که هر چند وقت یکبار آن را بچرخانید. بدین ترتیب بخش‌های مختلف گل به طور مساوی رشد خواهند داشت.

با وجود اینکه دمای مناسب نگهداری گل آپارتمانی پوتوس طلایی در فصل‌های مختلف سال متفاوت است، اما در کل این گل دمایی در حدود 16 درجه سانتی‌گراد را می‌پسندد، بنابراین به شما توصیه می‌کنیم که گلدان پوتوس را هرگز در مکان‌های خیلی سرد یا خیلی گرم قرار ندهید.

دمای محیط در تابستان بیشتر از 24 درجه سانتی‌گراد و در زمستان کمتر از 10 درجه سانتی‌گراد نباشد. دمای پایین باعث تشکیل لکه‌های زرد و قرمز روی برگ‌ها می‌شود. همچنین بهتر است که در روزهای گرم سال تعداد دفعات آبیاری خود را افزایش دهید.

شرایط نگهداری از پتوس ابلق یا طلایی

به طور کلی گیاهان آپارتمانی نیاز به آبیاری دقیق و مرتب ندارند و زمان مناسب این کار بسته به شرایط نگهداری آن‌ها متغیر است. شما عزیزان می‌توانید گلدان پوتوس طلایی را هر 6 روز یکبار آبیاری کنید. اما بهترین کار این است که با بررسی میزان خشکی خاک (تا عمق 3 سانتی‌متری) از نیاز یا عدم نیاز گیاه به آب مطمئن شوید.

رستنی مورد بحث به رطوبت متوسط و نسبتا زیادی نیاز دارد؛ بنابراین در فصل‌های گرم سال هفته‌ای یک الی دو بار روی برگ‌های آن غبارپاشی انجام دهید. این گونه نباتی در محیط‌هایی با رطوبت زیاد بیشتر رشد کرده و برگ‌های پهن‌تری خواهد داشت.

بهترین نوع خاک برای شکوفا شدن پتوس ابلق خاک لیمونی یا کمپوست است که زهکشی خوبی شده باشد. در صورتی که خاک گلدان اندکی حالت اسیدی داشته باشد نیز به رشد بهتر این گیاه آپارتمانی کمک می‌کند. برای این منظور می‌توانید مقداری پودر قهوه سوخته یا تفاله چای را به خاک بیفزایید.

این موضوع که چه زمانی باید گلدان پوتوس را عوض کنید نیز به سن و ریشه‌های گیاه بستگی دارد. هنگامی که ریشه‌ها در هم تنیده شده باشند و گل به حداکثر رشد خود رسیده باشد، زمان تعویض گلدان آن است. با مشاهده ریشه‌های بیرون زده از سوراخ‌های گلدان می‌توانید از این موضوع مطلع شوید.

 

نوشتن دیدگاه