آخرین رپرتاژها

پیشنهاد سردبیر

  • گیاه بامبو | راهنمای جامع نگهداری از بامبو + روش قلمه زدن بامبو

    گیاه بامبو نماد خوش شانسی و کامیابی است و به عنوان یک هدیه عالی یا یک گیاه زینتی آپارتمانی فضای خانه و محل کار را بسیار خوشایند و دوست‌داشتنی...

  • انداختن قند در اب پتوس

    پتوس (Epipremnum aureum) یکی از گیاهان محبوب و مقاوم است که به دلیل زیبایی و نگهداری آسان در محیط‌های داخلی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. این گیاه...

  • آموزش پرورش قارچ دکمه ای

    پرورش قارچ دکمه‌ای به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین و سودآورترین فعالیت‌های کشاورزی در حوزه کشت‌های گلخانه‌ای شناخته می‌شود. این قارچ‌ها به دلیل شرایط رشد...

  • نگهداری و پرورش دیفن باخیا در خانه

    دیفن باخیا یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمانی است که با برگ‌های پهن و طرح‌های زیبا محیط داخلی خانه را شاداب و دلپذیر می‌کند. این گیاه علاوه بر ظاهر...

  • علت شیره زدن نخل ماداگاسکار

    نخل ماداگاسکار گیاهی از خانواده Apocynaceae با نام علمی Pachypodium و نام لاتینMadagascar palm است. این گیاه بومی ماداگاسکار و جنوب آفریقا بوده و به دلیل...

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

نگهداری و بیماریهای گیاه گل گندمی و راه های درمان آن

گل گندمی، یا عنکبوتی، خواستگاهی در مناطق گرم و مرطوب دارد و بهترین شرایط نگهداری از آن نیز همین شرایط است. مکان‌های گرم با رطوبت کافی و پشت پنجره با نور کافی برای این گیاه مناسب است. آبیاری گیاه در تابستان هر هفته دو بار و در زمستان هر دو هفته یکبار صورت می‌گیرد. این گیاه در ترکیبی از خاک باغچه، کمپوست و ماسه با نسبت برابر به خوبی رشد می‌کند.

گل گندمی در چه شرایطی رشد بهتری دارد

گل گندمی دارای ریشه‌های دوکی شکل و گوشتی است که رنگ سفید دارند. برگ‌های گل گندمی سبز رنگ هستند. در گیاه ابلق رگه‌های کرمی رنگ در میانه برگ به زیبایی گیاه می‌افزاید.

برگ‌های کشیده و بلند گل گندمی تا ۳۰ سانتیمتر نیز رشد می‌کنند. این برگ‌های آویزان به طور مستقیم از داخل ساقه کوتاه و سطحی گیاه سر برمی‌آورد. گل گندمی، یا سنجافی، گیاهی زینتی از خانواده سوسنی‌ها یا لیلیاسیه (Liliaceae) است. این گیاه با نام گیاه عنکبوتی و با نام علمی Chlorophytum comosum نیز شناخته می‌شود و گیاهی با رشد سریع است.

 این گیاه علفی و بوته‌ای در مناطق گرم قاره‌های آفریقا، آمریکا و قاره اروپا رشد می‌کند. به عبارتی موطن اصلی گل گندمی مکانی گرم و مرطوب است. پس بهترین مکان برای نگهداری این گیاه نقاط گرم منزل است. در عین حال گل گندمی نسبت به هوای سرد نیز مقاوم است و تا دمای صفر درجه را نیز تاب می‌آورد. اما دمایی که رشد و پویایی گیاه را تضمین کند در حدود ۱۱ درجه سانتیگراد است.

گل گندمی به نسبت مقاوم است و حتی در نور کم نیز زنده می‌ماند. اما بهترین مکان برای رشد این گیاه نزدیک پنجره‌ است. بطوریکه نور غیرمستقیم آفتاب روی گیاه بتابد. قرار گرفتن طولانی مدت گیاه گندمی در مکان کم نور سبب تغییر رنگ برگ گیاه به سبز پررنگ و محو شدن نوار سفید وسط برگ می‌شود. در عین حال نور شدید خورشید برای این گیاه ضرر دارد. اگر دمای منزل از ۱۵ درجه سانتیگراد بیشتر شد می‌توان با مه پاشی روی گیاه به رشد بهتر آن کمک کرد.

هفته‌ای یکبار آبیاری گیاه گندمی کافی است. اما اگر محل زندگی شما بسیار گرم است در تابستان تا دو بار نیز آبیاری بلامانع است. در زمستان دفعات آبیاری را کاهش دهید. برای تصمیم گیری در مورد زمان آبیاری رطوبت خاک را بررسی کنید. زمانیکه دو بند انگشت از سطح خاک گیاه خشک شده باشد، آن را آبیاری کنید. با توجه به ریشه‌های گوشتی، خاک مناسب گندمی خاکی سنگین حاصل از یک سوم خاک باغچه، یک سوم ماسه و یک سوم کمپوست است.

گل گندمی در چه شرایطی رشد بهتری دارد

دو روش کارآمد در تکثیر گل گندمی

اگر با گل گندمی آشنا باشید، می‌دانید که ساقه‌های مسن گیاه گندمی گیاهچه‌هایی دارند که با جدا کردن و ریشه‌دار کردن آن می‌توان گل گندمی را تکثیر کرد. تقسیم بوته نیز روش دیگر تکثیر گیاه گندمی است.

برای تقسیم با کمک گیاهچه، آن را متصل به گیاه مادر نگه ‌دارید. یک گلدان را از کمپوست پر کنید و در نزدیکی گیاه مادر نگه دارید. سپس گیاهچه را در این گلدان فرو کنید. گلدان کمپوست را مرطوب نگه دارید تا گیاهچه ریشه دار شود. در این مرحله آن را از گیاه مادر جدا کنید.

همچنین می‌توانید گیاهچه را از گیاه مادر جدا کنید و در گلدان کمپوست قرار دهید. این گلدان را داخل یک کیسه پلاستیکی یا کیسه تکثیر قرار دهید. تا ریشه‌زایی کامل گیاه را آبیاری کنید و خاک را مرطوب نگاه دارید. در این کار افراط نکنید. آبیاری زیاد سبب پوسیدگی گیاه می‌شود. پس از ریشه‌دار شدن گیاهچه‌ها آن‌ها را از کیسه بیرون آورده و در گلدان مناسب بکارید. ساده‌ترین روش برای ریشه دار کردن گیاهچه‌ها قرار دادن آن در آب است. گل گندمی را می‌توان در آب نیز نگهداری کرد.

دو روش کارآمد در تکثیر گل گندمی

مشکلات و بیماری های گیاه گندمی و راه های درمان آن

  • آبیاری زیاد و پوسیده شدن برگ

در صورتیکه در آبیاری گیاه گندمی افراط کنید، برگ‌های وسط گیاه از قاعده شروع به پوسیدگی می‌کنند. برای بهبود گیاه در این شرایط کافیست آبیاری را به دفعات کمتر انجام دهید.

  • سوختن نوک برگ ها

قرار دادن گل گندمی در مکانی با نور شدید سبب می‌شود نوک برگ‌ها سوخته و زرد شوند. در این صورت گل را به مکانی با نور ملایم‌تر منتقل کنید. نور غیرمستقیم پشت پنجره برای این گیاه مناسب است. دقت کنید نور گیاه نباید خیلی کم باشد.

  • زرد شدن برگ ها

هرچند گل گندمی نسبت به گرما مقاوم است، گرمایی بیش از اندازه سبب زرد شدن برگ‌های آن می‌شود. از نزدیک نگاه داشتن گل گندمی به وسایل گرمایشی خودداری کنید. فاصله مناسب این گیاه از رادیاتور یا گرم کننده ۲-۳ متر و ۱ متر از پنجره است.

مشکلات و بیماری های گیاه گندمی و راه های درمان آن

  • قهوه‌ای شدن برگ ها

انتقال گیاه از یک مکان باز به داخل منزل سبب قهوه‌ای شدن برگ‌ها می‌شود. با انتقال به داخل منزل گیاه نوعی شوک ناشی از تغییر دما و کاهش نور را تجربه می‌کند که به سبب آن رنگ برگ‌ها قهوه‌ای می‌شود. لازم به ذکر است که این گیاه در زمستان استراحت می‌کند. پس آبیاری را کم کنید و در فصل بهار مجدد آن را افزایش دهید.

  • مشکلات ناشی از دمای بسیار پایین یا بالای هوا

در صورتیکه هوا بسیار سرد باشد برگ‌های گندمی نرم و شفاف می‌شوند. گیاه را به مکانی گرم‌تر منتقل کنید و تا برطرف شدن مشکل از آن مراقبت کنید. به طور مشابه دمای بالای هوا نیز برای گل گندمی مشکل ایجاد می‌کند و سبب خشک و ضعیف شدن برگ‌ها می‌شود. در این صورت گل را به مکانی خنک منتقل کنید. می‌توانید پیش از انتقال، گلدان را به مدت یک ربع داخل یک تشت آب قرار دهید.

  • لکه های قهوه ای روی برگ

در صورتیکه عناصر فلوئور و بور گیاه زیاد باشد، روی برگ‌ها لکه‌های قهوه‌ای رنگ ایجاد می‌شوند. در این صورت باید خاک و گلدان گیاه با احتیاط تعویض شود.

استفاده زیاد از مواد براق کننده نیز می‌تواند سبب این مشکل شود که در این صورت کافیست سطح برگ‌ها را با دستمال خیس تمیز کنید.

 

نوشتن دیدگاه