آخرین رپرتاژها

پیشنهاد سردبیر

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

ساخت نور مصنوعی برای گیاهان آپارتمانی

در زندگی ماشینی این روزها نیاز به شادابی و سبزی طبیعت بیشتر و بیشتر می‎ شود؛ به همین دلیل افراد زیادی به دنبال درست کردن یک جنگل کوچک گوشه خانه آپارتمانی خود هستند. این که صبح‎ ها با آب دادن به گل‎ ها و عطر برگ‎ های آب خورده شروع شود و هنگام خوردن چای صبحانه به شبنم‎ های روی برگ‎ های سبز نگاه کنند، مهم‎ ترین عامل اقبال مردم به پرورش و نگهداری گیاهان آپارتمانی است. متاسفانه در این مسیر یک مشکل اساسی وجود دارد. برخی افراد چون در محیط زندگی خود نور مناسبی ندارند قید نگهداری گل را می‎ زنند؛ اما این مشکل راه حل دارد. احتیاج مادر اختراع است. امروزه به علت رشد زندگی آپارتمانی و کمبود نور طبیعی، نورهای مصنوعی برای رشد گیاه به وجود آمده است. در ادامه این مطلب به معرفی نورهای مصنوعی برای رشد گیاه و نحوه استفاده از آن‎ها می ‎پرازیم.

نور مصنوعی برای گیاه آپارتمانی

نورهای مصنوعی موجود در بازار خورشید را برای گیاه شما به داخل خانه می‎ آورد. استفاده از نورهای مصنوعی به جز تامین نور برای انجام عمل فتوسنتز، مزیت‎ های دیگری هم دارد. برخی از این مزایا شامل موارد زیر است:

  • کنترل زمان بندی

با داشتن مقداری دانش نسبت به نیاز گیاه به راحتی می‎ توانید با تنظیم نور، گلدهی گیاه را عقب و جلو کنید. مثلا در گلخانه‎ ها برای اینکه گیاهان زمستانی که به سایه بیشتری نیاز دارند، دیرتر گل بدهند، در طول شب نورها را روشن می‎ کنند.

  • افزایش مقامت

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته، گیاهانی که با نور مصنوعی رشد کردند به نسبت بقیه گیاه‌ها مقاومت بیشتری در برابر تنش‎ های محیطی داشتند؛ حتی وقتی گل ‎ها از شاخه جدا می‎ شدند، آن‎هایی که تحت تاثیر نور مصنوعی بودند مدت زمان بیشتری شادابی خود را حفظ می‎ کردند.

  • تسریع رشد و گلدهی

نور آبی بر رشد و نور قرمز بر گلدهی گیاه تاثیر دارد. شما می‎ توانید با افزایش حجم نور قرمز، تعداد گل‎ ها را بیشتر کنید.

حالا که با مزیت‎ های نورهای مصنوعی آشنا شدید بهتر است به سراغ آشنایی با انواع آن‎ها برویم.

نور مصنوعی برای گیاه آپارتمانی

انواع نورهای مصنوعی برای گیاهان

از زمانی که گلخانه‎ ها رواج پیدا کردند نورهای مصنوعی پا به بازار گل و گیاه گذاشتند؛ اما در حال حاضر این نورها فقط محدود به تجارت نیستند؛ بلکه مردم در خانه‎ های خود هم به این تجهیزات نیاز دارند. انواع نورهای مصنوعی برای رشد گیاه عبارت‎اند از:

  • هالوژن‎ ها

در گذشته استفاده از لامپ‎ های هالوژن رواج بیشتری داشت؛ اما در حال حاضر استفاده از آنها منسوخ شده است. این لامپ‎ ها همه طیف ‎های رنگی مورد نیاز گیاه را دارد؛ ولی به علت تولید حرارت بالا اصلا مناسب پرورش گیاه نیست. حرارت بالای این لامپ‎ ها باعث می‎ شود آب موجود در برگ گیاهان خشک شود.

  • لامپ‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎های رشته‎ ای

این دسته هم از ابزارهای قدیمی هستند. لامپ‎ های رشته ‎ای طیف نوری قرمز را بیشتر از باقی طیف‎ ها تولید می‎ کنند؛ برای همین به تنهایی نباید از این لامپ‎ ها استفاده کرد.

  • فلوروسنت‎ ها

این لامپ بیشتر تولید کننده طول موج آبی است و باعث رشد گیاه می‎ شود. ایده‎ آل ‎ترین حالت، ترکیب فلوروسنت با لامپ رشته‎ ای است. مزیت دیگر این لامپ این است که حرارت بسیار کمی تولید می‎ کند و سلامت گیاه را از نظر رطوبت حفظ می‎ کند.

  • لامپ‎ های LED

در بین مواردی که معرفی شد لامپ‎ های  LED بهترین نوع نور مصنوعی را برای گیاهان آپارتمانی تامین می‎ کنند. این لامپ‎ ها شامل همه طیف‎ های نوری مورد نیاز گیاه هستند. همچنین تولید گرما در این لامپ‎ ها نزدیک به صفر است. LEDها به علت تولید گرمای کم‎تر، عمر بیشتری دارند؛ عمر این لامپ در حدود 30 تا 50 هزار ساعت است. این لامپ‎ ها مصرف برق کم‎تری هم دارند و همه این مزایا سبب شده که در کل راندمان بالایی نسبت به دیگر نورهای مصنوعی داشته باشند. لامپ‎ های LED برخلاف هالوژن‎ ها، جیوه و سرب ندارند و با محیط زیست سازگار هستند. اگر با فهمیدن مزایای لامپ ‎های LED به این نتیجه رسیده‎ اید که برای جنگل کوچک خود، نور مصنوعی تهیه کنید در ادامه همراه ما باشید.

انواع نورهای مصنوعی برای گیاهان

نحوه ساخت نور مصنوعی برای گیاه آپارتمانی

ابزار مورد نیاز شما برای ساخت نور مصنوعی رشد، ابتدا سه عدد لامپ LED در سه رنگ سفید، آبی و قرمز است؛ میزان روشنایی و اینکه لامپ شما چند واتی باشد بستگی به نوع گیاه دارد. بهتر است در این زمینه با یک متخصص مشورت کنید تا نوع گیاه خود از نظر نور دوست، سایه دوست یا خنثی بودن را بررسی کنید. بعد از لامپ مقداری سیم، کلید روشن و خاموش، چسب دو طرفه و دو شاخه پریز تهیه کنید.

نحوه ساخت نور مصنوعی برای گیاه آپارتمانی

بعد از ساخت نور مصنوعی، گلدان ‎های خود را جایی قرار بدهید که دسترسی راحتی به پریز برق داشته باشید. در قدم آخر هم یک پایه مناسب برای آویزان کردن چراغ بالای گیاه پیدا کنید؛ البته منبع نور را می ‎توانید به دیوار هم متصل کنید. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که فاصله چراغ رشد تا گیاه باید حداقل 30 سانتی متر باشد. اگر در زمینه الکترونیک اطلاعاتی داشته باشید می‎ توانید با استفاده از یک برد و زمان سنج، برنامه روشن و خاموش شدن نور را تنظیم کنید.

امیدواریم با خواندن این مطلب حال جنگل کوچک‎تان لحظه به لحظه بهتر شود. 

 

نوشتن دیدگاه