آخرین رپرتاژها

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

درمان آفت گیاهان آپارتمانی

اگر شما هم در آپارتمان خود گیاهان مختلف نگهداری می­ کنید، حتما با آفت ­های آن­ها آشنایی دارید. سلامت گیاهان آپارتمانی اهمیت ویژه­ای برای صاحبان آن دارد، چرا که اگر به سلامت آنان دقت نشود، دچار آفت شده و با از دست دادن ظاهر و جلوه خود، پس از مدتی از بین می ­روند.

به همین خاطر، اگر با گیاهان مختلف، آپارتمان خود را تزئیین کرده ­اید، باید حتما از بروز آفات گیاهان آپارتمانی جلوگیری کنید. این امر، نیازمند رسیدگی همیشگی و شناخت آفات مختلف و آشنایی با نحوه از میان بردن آفت است. در این مقاله، به بررسی این عوامل و چگونگی جلوگیری از آن می ­پردازیم.

اهمیت سلامت گیاهان آپارتمان      

گیاهان سالم و سرزنده، به اتاق و پذیرایی شما جلوه خاصی می­ بخشند. اگر سلامت آن­ها به خطر بیافتد، به چند شکل ظاهر گیاهان تغییر می ­کند، مثلا رنگ برگ و ساقه، تغییر شکل و اندازه و ریزش برگ و گل. همه این­ها، باعث می ­شوند جلوه و زیبایی گیاه از بین بروند.

حفظ سلامت گیاهانی آپارتمانی نیازمند رسیدگی مداوم است. سعی کنید هر از چندگاهی به گیاهان خود سر بزنید. اندام ­های مختلف گیاهی مثل گل و برگ و ساقه را به دقت بررسی کنید. اگر تغییر شکلی در آن­ها احساس کردید به وجود آفت مشکوک شوید و تغییرات آن را زیر نظر داشته باشید. با این کار می ­توانید پیش از گسترش آفت آن را شناسایی و از بروز بیشتر آن جلوگیری کنید.

اهمیت سلامت گیاهان آپارتمان      

شناسایی انواع آفت‌های گیاهان آپارتمانی    

آفات گیاهان آپارتمانی منشا و انواع مختلفی دارند. اگر می­ خواهید گیاهان شما همیشه سالم باشند، بهتر است این عوامل را بشناسید. بعضی از این عوامل ریشه باکتریایی، بعضی ریشه ویروسی و بعضی دیگر از جانب حشرات و کرم­ها هستند. در برخی موارد نیز ریشه آفت گیاهی قارچ ­های انگلی هستند.

شناسایی انواع آفت­ های گیاهی اهمیت ویژه ­ای دارد، چرا که درمان­ های مختلفی برای این آفت­ ها وجود دارد. هر کدام از راه­ های پیشگیری و درمان، متناسب با منشا آفت تعیین می­ شود. مهم­ترین عوامل آفات گیاهان آپارتمانی که باید بشناسید عبارت­ اند از حشرات و کرم­ ها مانند شته، کرم­ های خاکی و برگ­خوار، کنه، خرخاکی و غیره.

عوامل مؤثر در ایجاد آفت بر گیاهان آپارتمانی

عوامل ایجاد آفت در گیاهان آپارتمانی متنوع هستند. در بعضی موارد، ریشه آفت در خاک است. مثلا اگر خاک گلدان گیاه آپارتمانی خود را عوض می­ کنید، مطمئن شوید خاک جدید ضد عفونی شده باشد و ترکیب مواد داخل آن متناسب با گیاه شما باشد. در صورت آلودگی خاک، امکان بروز آفت قارچی و کرم زیاد است.

همچنین عدم وجود نور کافی، ایجاد زخم روی ساقه و برگ و عدم آبیاری مناسب موجب آسیب پذیری گیاه آپارتمانی در مقابل آفات می ­شود. رسیدگی به هر نوع گیاهی، جزئیات خاص خود را دارد. سعی کنید اطلاعات لازم گیاه آپارتمانی خود را از طریق جست و جو و مطالعه به دست آورید.

روش‌های پیشگیری از آفت‌زدگی در گیاهان آپارتمان

همانطور که در مورد انسان­ها پیشگیری بهتر از درمان است، برای گیاهان نیز این امر صدق می­ کند. اگر به موقع از بروز آفات در گیاهان آپارتمانی خود جلوگیری کنید، نیازی به درمان ­هایی ندارید که ممکن است به گیاه شما آسیب جدی وارد کند.

برای پیشگیری از آفت زدن گیاهان آپارتمانی شرایط زیست آن­ها را مطابق با نیازهای آنان فراهم کنید. برای پیشگیری از بروز عوامل آفت ­زا در خاک، حتما از کود بهداشتی استفاده کنید. مهم­ترین اندام­ های گیاهی که درگیر آفت می­ شوند برگ و گل هستند. همواره رو و زیر برگ را بررسی کنید تا از عدم وجود آفت مطمئن شوید.

سعی کنید در زمستان گیاهان خود را سم پاشی کنید. دقت کنید بهتر است برای سم پاشی، گیاه را از محیط پذیرایی یا اتاق خارج کنید و مثلا در حیاط یا تراس این کار را انجام دهید. همچنین در سم پاشی افراط نکنید. از سموم استاندارد با کمترین ضرر برای سلامتی انسان استفاده کنید.

روش‌های پیشگیری از آفت‌زدگی در گیاهان آپارتمان

روش‌های طبیعی برای مبارزه با آفات گیاهان آپارتمانی

روش­ های طبیعی زیادی برای از میان بردن آفات گیاهان آپارتمانی وجود دارد. باید دقت کرد که هر روش باید متناسب با ریشه آفت باشد. مثلا در صورتی که عامل قارچ سفیدک مشاهده شد، می­ توان صرفا با هرس کردن برگ­های آلوده، این آفت را از میان برد.

اما در صورتی که حشرات و کرم­ها به گیاهان شما حمله و آن را دچار آفت کرده ­اند و شما مایل به استفاده از مواد شیمیایی به خاطر ضررهای جانبی آن نیستید، می­توانید از چند روش ساده برای دور کردن آن­ها استفاده کنید. معمولا سیر، دارچین و نمک باعث دور شدن بعضی حشرات می­شوند. با پاشیدن این عوامل روی خاک می­توانید تا حد قابل توجهی این عوامل را دور کنید. اگر گیاه شما نسبت به غرقاب شدن حساس نیست می توانید عوامل آفت ریشه را نیز با غرقاب کردن (به صورت محدود) از میان ببرید.

اگر خاک شما آلوده به باکتری یا قارچ شده، سعی کنید خاک گلدان را با خاک ضدعفونی شده همراه با کود مناسب و بهداشتی تعویض کنید. گیاه شما پس از عوض شدن خاک ممکن است تا مدتی رشد نکند اما اگر در نور مناسب و فضای درستی قرار بگیرد پس از چند روز رشد خود را ادامه می­ دهد.

استفاده از مواد شیمیایی در درمان آفات      

آفاتی مانند شپشک، کنه، کرم­های برگ­خوار و ریشه­ خوار برای گیاه بسیار مضر هستند. این عوامل می­ توانند گیاه را در مدتی کوتاهی از بین ببرند و اگر گیاهان آپارتمانی شما در کنار هم هستند امکان سرایت مستقیم وجود دارد. همچنین بعضی عوامل مانند پشه ­ها می ­توانند ناقل ویروس­های گیاهی و ویروئید­ها و عوامل ایجاد گال باشند. به همین سبب اگر می­ خواهید در کوتاه مدت آفات را از میان ببرید می ­توانید از انواع مواد شیمیایی مثل سم ها و آفت کش ها استفاده کنید. 

یکی از این سم ها کنفیدور است که معمولاً برای درمان آفات گیاهان استفاده می‌شود و می‌تواند در کنترل آفات گیاهان آپارتمانی موثر باشد. برای استفاده از کنفیدور، بهتر است دستورالعمل‌های مربوط به محصول را دقیقاً دنبال کنید. این شامل میزان مناسب سم، نحوه استفاده، و زمان‌بندی کاربرد است. همچنین، مراقب باشید که از سم‌ها به دقت استفاده کنید و ایمنی گیاهان و خود را در نظر داشته باشید. بهترین زمان مصرف سم کنفیدور برای گیاهان آپارتمانی معمولاً در ساعات صبح یا اوایل عصر است، زمانی که دما و رطوبت محیط پایین‌تر است. این زمان کمک می‌کند تا سم به خوبی جذب گیاه شده و در برابر آفات مؤثرتر باشد. همچنین، باید از مصرف در روزهای گرم و خشک خودداری کرد، زیرا شرایط شدید ممکن است موجب تبخیر سریع سم و کاهش اثر آن شود.

استفاده از مواد شیمیایی در درمان آفات      

مراقبت‌های پس از درمان آفت در گیاهان

گیاهان آپارتمانی نسبت به استرس­ های محیطی حساس هستند. اگر نور، فضا، آبیاری و مواد غذایی آنان تغییر کند، ممکن است تا مدتی رشد نکنند. در این دوره، باید حداکثر مراقبت را از گیاهان اعمال کرد.

اگر خاک گلدان را عوض کردید، حتما گیاه را در معرض نور مناسب قرار دهید و آب کافی به آن بدهید، چرا که به خاطر استرس وارد شده ممکن است تا مدتی رشد نکند. بعضی گیاهان در صورت هرس نیز وارد مرحله استرس می­شوند. اگر برای از بین بردن آفات در خاک آن را غرقاب کردید، تا مدتی از غرقاب کردن خودداری کنید چرا که باعث خشکی ریشه و آسیب به گیاه می­ شود.

 

نوشتن دیدگاه