گیاه مناسب دستشویی تاریک چه ویژگیهایی دارد؟ آیا انتخاب یک گل خوشبو برای حمام و توالت کار درستی است؟ به طور کلی افزودن زیبایی طبیعت به بخشهای مختلف خانه تاثیر موثری بر بهبود کیفیت زندگی ما دارد. گذاشتن گیاهان در اتاق نشیمن و اتاق خواب امری معمول است، اما گیاهان میتوانند در محیطهای غیرمنتظرهای همچون دستشویی و حمام نیز دوام بیاورند. قرار دادن گلدانهای گل و گیاه در این فضاها نه تنها حسی لطیف و خوشایند را به شما منتقل میکند، بلکه زیبایی بیشتری به آن محیط میبخشد.
اگر شما نیز با ایده گنجاندن گیاهان در سرویس بهداشتی موافق هستید، در ادامه این مقاله با دانشنامه گلخانه همراه باشید. چرا که میخواهیم چند نمونه از رستنیهای مناسب نگهداری در فضای حمام و توالت با شرایط محیطی مختلف را به شما معرفی کنیم.
سانسوریا گیاه مناسب دستشویی تاریک
در برخی سرویسهای بهداشتی میزان نور در کمترین حالت ممکن است. برای این مدل مکانها گیاهی مقاوم در برابر سایه مناسب است. سانسوریا یکی از مقاومترین رستنیها در برابر کم آبی و نور کم خورشید است که به راحتی میتوانید آن را در توالت تاریک نگهداری کنید. در واقع این نوع نبات با نور کم لامپ نیز میتواند به حیات خود ادامه دهد.
این گیاه برگهایی به شکل شمشیر دارد و برخی افراد در اصطلاح عامیانه به آن گیه شمشیری نیز میگویند. شما میتوانید یکی از مدلهای رایج سانسوریا مانند ابلق، کرواتی، پاکوتاه، لولهای یا مهتابی را برای خانه خود تهیه کنید.
- میزان رطوبت لازم: متوسط
- میزان دمای مناسب: 20 تا 26 درجه سانتیگراد
- آبیاری: کم و در صورت خشک شدن خاک
- میزان نور: متوسط و غیرمستقیم
پتوس از گیاهان آویز مخصوص دستشویی
اگر به گیاهان آویز آپارتمانی مقاوم به کم نوری علاقه دارید، گل پتوس را برای دستشویی خود انتخاب کنید. پتوس برگهایی به شکل قلب دارد و زیبایی و طراوت خاصی را به بخشهای مختلف خانه شما میبخشد. نکته جالب اینجا است که این رستنی به راحتی با شرایط محیطی موجود در سرویس بهداشتی سازگار میشود. در واقع حمام و توالت، رطوبت مورد نیاز گیاه مورد بحث را تامین میکند.
البته برای دستیابی به زیباییهای پتوس بهتر است که گلدان آن را در ارتفاع به صورت آویزان قرار دهید. همچنین اگر تجربه کافی برای نگهداری از پتوس را ندارید، میتوانید آن را در یک ظرف آب بگذارید؛ چرا که این گونه از نباتات در آب نیز زنده میماند.
- میزان رطوبت لازم: 2 الی 3 روز یکبار به صورت غبارپاشی
- میزان دمای مناسب: 15 الی 25 درجه سانتیگراد
- آبیاری: متوسط
- میزان نور: متوسط یا نور مصنوعی
گل سرخس بوستون برای سرویس بهداشتی
گل سرخس بوستون با نام علمی Nephrolepis exaltata یک گیاه زینتی است که برگهایی پراکنده به رنگ سبز تیره دارد. بهترین مکان برای نگهداری از این گل در سرویس بهداشتی و آن هم در ارتفاع است تا آب روی آن نریزد. این رستنی زیبا میتواند بخشهای مختلف خانه از جمله سرویس بهداشتی را جذابتر کند. از جمله خواص گل سرخس بوستون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پاکسازی هوا: این گونه از نباتات به عنوان یکی از گیاهان تصفیهکننده هوا در فضاهای بسته شناخته میشوند. گل سرخس بوستون ضمن تولید اکسیژن تعدادی از مواد آلاینده موجود در هوا را جذب میکند.
- افزایش رطوبت محیط: این گل معمولا در محیطهایی با رطوبت نسبتا زیاد رشد بهتری دارد، بنابراین این گیاه به افزایش رطوبت محیط و حفظ رطوبت پوست به ویژه در فصول خشک سال کمک میکند.
- افزایش زیبایی محیط: گل سرخس بوستون با برگهای منحصربهفرد خود میتواند فضا را دلنشینتر کند. این موضوع تاثیر مثبتی روی افزایش نشاط و بهبود خلقوخوی انسان خواهد داشت.
- کاهش استرس: برخی تحقیقات نشان میدهند که گیاهان باعث کاهش استرس و افزایش آرامش انسان میشوند. به طور قطع گل سرخس بوستون نیز از این قاعده مستثنی نیست.
- میزان رطوبت لازم: زیاد (روی برگهای آن آب نریزید.)
- میزان دمای مناسب: 25 تا 30 درجه سانتیگراد
- آبیاری: کم (2 بار در هفته)
- میزان نور: متوسط و غیرمستقیم
زامیوفیلیا یک گیاه مخصوص دستشویی و حمام
زامیوفیلیا به نامهای مختلفی مانند زاموفیلیا، زامیفولیا، گل سیاه یا گل پلیس معروف است. اگر میخواهید زاموفیلیایی بانشاط و سرسبز داشته باشید، باید شرایط نور، آبیاری و دمای آن را به درستی کنترل کنید. این گیاه به دلایل زیر برای نگهداری در سرویس بهداشتی و حمام مفید است:
- عدم نیاز به نور زیاد: زاموفیلیا در شرایط نوری کم مقاومت بالایی از خود نشان میدهد؛ به همین دلیل برای نگهداری در مکانهایی مانند توالت و حمام مناسب است.
- مقاومت به کم آبی: این رستنی میتواند مدت طولانی بدون آب دوام بیاورد.
- افزایش زیبایی محیط: برگهای زیبا و چرم مانند زامیفولیا جذابیت فضاهای داخلی از جمله سرویس بهداشتی را دوچندان میکند.
- تصفیه هوا: زامیفولیا مانند نباتات دیگر به تصفیه هوا از طریق جذب مواد آلاینده و تولید اکسیژن کمک میکند.
- میزان رطوبت لازم: کم به صورت غبارپاشی
- میزان دمای مناسب: 15 الی 30 درجه سانتیگراد
- آبیاری: کم ( 10 الی 15 روز یکبار)
- میزان نور: نور روشن غیرمستقیم و نیم سایه
گل کاکتوس مناسب دستشویی
انواع کاکتوس به دلیل ویژگیهای خاصی که دارند، گیاه مناسب دستشویی تاریک و به طور کلی مکانهای کم نور به حساب میآیند. البته برای نگهداری از آن باید شرایط خاص محیطی مانند نور، دما و خاک را به درستی مدیریت کنید. همچنین اطمینان یابید که دستشویی تهویه مناسب دارد، زیرا رطوبت اضافی موجب بروز پوسیدگی ریشه یا سایر بیماریها میشود. برخی از ویژگیهای این رستنی منحصربهفرد و مقاوم عبارت است از:
- مقاوم به خشکی: کاکتوسها در مقابل خشکی مقاوم هستند و میتوانند در شرایط کم آبی به رشد خود ادامه دهند. به همین دلیل این نوع نباتات برای نگهداری در محیطهایی که امکان آبیاری مکرر نیست، مناسب هستند.
- نیاز به نور کم: بسیاری از انواع کاکتوس قابلیت تحمل کم نوری را دارند. این رستنیها میتوانند در محیطهایی که نور آفتاب به طور مستقیم به آنها نمیرسد یا محیطهایی با پنجرههای کوچک به خوبی رشد کنند.
- عدم نیاز به مراقبت زیاد: کاکتوسها گونههایی بسیار مقاوم هستند و نیاز به مراقبت و توجه کمی دارند. این ویژگی برای افرادی مناسب است که به دلیل مشغله زیاد، به دنبال گیاهان زینتی با نیاز به مراقبت کم هستند.
- زیبایی ظاهری: کاکتوسها اشکال و گونههای مختلفی دارند و میتوانند به زیبایی فضاهای داخلی از جمله سرویس بهداشتی بیفزایند.
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع گیاهان آپارتمانی و نحوه درست پروش آنها، سایر مقالات دانشنامه گلخانه را مطالعه فرمایید.