آخرین رپرتاژها

پیشنهاد سردبیر

  • علت شیره زدن نخل ماداگاسکار

    نخل ماداگاسکار گیاهی از خانواده Apocynaceae با نام علمی Pachypodium و نام لاتینMadagascar palm است. این گیاه بومی ماداگاسکار و جنوب آفریقا بوده و به دلیل...

  • درمان آفت گیاهان آپارتمانی

    اگر شما هم در آپارتمان خود گیاهان مختلف نگهداری می­ کنید، حتما با آفت ­های آن­ها آشنایی دارید. سلامت گیاهان آپارتمانی اهمیت ویژه­ای برای صاحبان آن...

  • آموزش پرورش قارچ دکمه ای

    پرورش قارچ دکمه‌ای به‌عنوان یکی از جذاب‌ترین و سودآورترین فعالیت‌های کشاورزی در حوزه کشت‌های گلخانه‌ای شناخته می‌شود. این قارچ‌ها به دلیل شرایط رشد...

  • قارچ دنبلان در کجا یافت میشود؟ چگونه دنبلان کوهی پیدا کنیم

    قارچ دنبلان کوهی یا ترافل، به دلیل خواص خاص و محدودیت‌های رشد آن، از جمله محصولات گران قیمت و مورد توجه در صنایع غذایی است. این قارچ‌ها به علت نیاز...

  • معرفی گیاهان آپارتمانی مقاوم به آفت

    گیاهان آپارتمانی به گیاهانی گفته می‌شوند که در محیطی کوچک و در شرایط دسترسی به نور و خاک کمی قرار دارند؛ اما با این وجود رشد خوبی دارند و به زیبایی...

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

رفع بوی بد پد سلولزی

برای برطرف کردن بوی بد پدهای سلولزی ابتدا باید با ساختار آن ها آشنا شد. کولرهای آبی به عنوان وسایل سرمایشی تبخیری استفاده می شوند. نحوه کار این دستگاه به این صورت است که با عبور دادن آب و باد از روی یک واسطه تبخیری، فضا خنک می شود. از جمله تفاوت های مهمی که بین کولر های آبی پوشالی و سلولزی وجود دارد، واسطه تبخیری است. با توجه به نوع کولر آبی این واسطه تبخیری می تواند پوشال یا  پد سلولزی باشد. پدهای سلولزی دارای ساختاری یکدست و یکنواخت هستند و همین موضوع باعث می شود که آب به طور یکنواخت بر روی آن ها پخش شود.

این در حالی است که پوشال ها دارای ساختار یکنواختی نیستند و در حین عملیات خنک سازی ممکن است برخی قسمت ها خشک و برخی قسمت های آن خیس باشد. نحوه کارکرد کولر سلولزی به این گونه است که آب توسط پمپ، پمپاژ می شود و از طریق بخش های تقسیم کننده این دستگاه بر روی پدها ریخته می شود. در این مقاله به علت های بوی بد پدهای سلولزی و راه کارهایی برای برطرف کردن آن می پردازیم.

علت بوی بد کولر سلولزی و راه حل آن

بعد از خیس شدن پدهای سلولزی، پروانه این دستگاه شروع به  گردش و  ایجاد باد می کند. باد با برخورد به سطح آب روی پدها، خنک می شود.

علت بوی بد کولر سلولزی و راه حل آن

نحوه کار پدهای سلولزی به این گونه است که به طور مداوم تحت تاثیر رطوبت و نم هستند و همین موضوع می تواند از علت هایی باشد که مقدار زیادی باکتری بر سطح آن تجمع کنند. تجمع این باکتری ها باعث می شود که بویی شبیه به بوی ماهی به مشام برسد. از مهم ترین دلایل ایجاد بو در پدهای سلولزی می توان به دو مورد زیر اشاره کرد:

  • تولید باکتری بر اثر تجمع طولانی مدت باکتری بر روی پدهای سلولزی
  • تشکیل رسوب و جلبک به دلیل ماندگاری طولانی مدت آب بر روی پدهای سلولزی

با توجه به این دلایل به راحتی می توان مشکل بوی بد پدهای سلولزی را برطرف کرد. بهترین روش برای از بین بدن این مشکل این است که پدهای سلولزی را شست و شو داد یا آن ها را تعویض کرد. اگر مشکل بوی بد پدهای سلولزی حل نشود می تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی و حتی برخی از بیماری ها شود. علاوه بر روش هایی که برای از بین بردن بوی بد این پدها وجود دارد، انجام اقدامات پیشگیرانه نیز می تواند در جلوگیری از بوی بد پدهای سلولزی موثر واقع شود:

  • در پایان فصول گرم آب محفظه کولر را به طور کامل تخلیه کنید.
  • برای پاکسازی بهتر مخفظه حاوی آب از برس سیمی استفاده کنید.
  • در فصول سرد بدنه کولر سلولزی را در پوشش مناسب قرار دهید.
  • قبل از تعویض پدها کولر آبی را به طور کامل سرویس کنید.

رفع کامل بوی پد سلولزی

رفع کامل بوی پد سلولزی

  • تخلیه آب کولر سلولزی

قبل از اقدام به این عمل بهتر است آب و برق کولر را به طور کامل قطع و آب درون کولر را به طور کامل تخلیه کنید. برای این کار شیر پایین محفظه کولر را باز کنید تا آب به طور کامل تخلیه شود.

  • پاکسازی محفظه کولر سلولزی

با استفاده از یک برس سیمی، رسوبات را به طور کامل از محفظه پاک کنید. برای پاکسازی بیشتر باید از سرکه سفید استفاده کنید. مناطقی که دارای سختی آب بالایی هستند با این مشکل مواجه هستند.

  • خوشبو کردن کولر سلولزی

برای از بین بردن بوی بد جلبک و قارچ هایی که روی پدهای سلولزی وجود دارند می توان از مواد خوشبو کننده استفاده کرد. 10 تا 20 قطره از عطر های گیاهی را در بطری اسپری پر کنید و بر روی پدها اسپری کنید.

  • تعویض پد های سلولزی دستگاه

از بهترین روش ها برای از بین بردن بوی بد پد ها،  تعویض پدهای سلولزی است. بهتر است سالی یک بار نسبت به تعویض آنها اقدام کنید.

  • شست و شوی پد های سلولزی

در صورتی که علائمی از قارچ، کپک و باکتری بر روی پدهای سلولزی وجود نداشته باشد می توان بوی بد آنها را با شست و شو از بین برد. ابتدا باید پدها را از دستگاه جدا کرد و با جارو برقی گرد و غبار آن را پاک کرد. در مرحله بعد پدها را با آب به طور کامل شست و شو دهید. اگر سوالی دارید می توانید از کارشناسان ما بپرسید. کارشناسان مجموعه دانشنامه گلخانه همواره پاسخگوی سوالات شما در این زمینه هستند.

نوشتن دیدگاه