آخرین رپرتاژها

پیشنهاد سردبیر

  • آموزش پرورش قارچ دکمه ای

    پرورش قارچ به عنوان یک کسب و کار خانگی با سرمایه اولیه کم، می‌تواند یک گزینه مناسب برای افرادی باشد که به دنبال سودآوری مطمئن هستند. در واقع، پرورش...

  • گیاهان چهار فصل باغچه ای

    داشتن یک باغچه یا بالکن سرسبز و پرگل در فصل‌های سرد سال، باعث می‌شود تا شما بهار را در این فصل‌ها به خانه خود بیاورید. برخلاف تصور عموم مردم، نوعی...

  • گل مناسب دستشویی در فنگ شویی

    فنگ شویی برای هر محیطی ایده ­ای دارد. چیدمان منزل و بخش‌­های مختلف آن حتی سرویس بهداشتی نیز در فنگ شویی پیش بینی شده­ است. در چیدمان بر اساس فنگ...

  • بهترین کود برای رشد زاموفیلیا

    یکی از محبوب­‌ترین گیاهان آپارتمانی زاموفیلیا است. این گیاه به واسطه مقاومت بالای خود در شرایط آپارتمانی شناخته می­‌شود. همچنین به‌ خاطر ظاهر زیبای...

  • قارچ چه ویتامینی دارد؟

    قارچ سرشار از پروتئین، ویتامین، املاح و مواد معدنی است؛ برای سلامتی بسیار مفید بوده و به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان و فیبر در پیشگیری از بیماری‌های مزمن موثر است. کالری...

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

ترموستات کنترل دما و رطوبت

ترموستات یا کنترلر در واقع نوعی سنسور است که می تواند رطوبت و دمای محیط را تشخیص دهد. شیوه طراحی و ساخت این وسیله به گونه ای است که علاوه  بر دما می تواند رطوبت را نیز کنترل کنند. استفاده از این سنسور ها برای موارد خاص مانند نگهداری از کالا، حیوانات اهلی، فضای گلخانه ای و ... لازم است.

در بسیاری از موارد برای ایجاد یک شرایط دمایی مطلوب در یک فضای صنعتی یا فرآیند طبیعی لازم است که وضعیت دمایی و رطوبتی خاصی به وجود آید. وجود این شرایط تا حدی اهمیت دارد که در صورت بر هم خوردن تعادل در آن، احتمال خرابی، فساد و یا از دست رفتن فرآورده ها وجود دارد. در گذشته ترموستات هایی که برای دما و رطوبت به کار برده می شد هر کدام به صورت جداگانه بودند. هر دوی این سنسور ها به یک سیستم مرکزی وصل می شدند تا در نهایت تعادل میان دما و رطوبت به وجود آید. در سال های اخیر با طراحی و ساخت ترموستات های کنترل کننده دما و رطوبت گام مهمی در زمینه کنترل این دو المان برداشته شد. ترموستات دما و رطوبت این اجازه را به سیستم مرکزی می دهد که در محیط های بسته، هر دو متغیر دما و رطوبت را تشخیص دهند. در این ترموستات ها برای تشخیص میزان رطوبت نیز سنسور هایی وجود دارد که با تغییر میزان رطوبت موجود در هوا، هشدار هایی را صادر می کنند.

سنسورهای رطوبت نسبی با تغییر کردن میزان رطوبتی که در هوا وجود دارد تغییر طول می دهند. دامنه تغییرات در این سنسور ها بین 0 تا 100 متغیر است. حرکات و تغییرات سنسور های رطوبتی با استفاده از یک اهرم به میکروسوییچ منتقل می شود که باعث تغییر در وضعیت آن می شود. استفاده از ترموستات های دما و رطوبت برای مکان هایی که در آن ها فرآیند هایی انجام می شود که نیاز به تعادل دمایی و رطوبتی است، لازم است. در گذشته و به طور سنتی فرآیند های مربوط به دما توسط نیروی انسانی و با گزارش لحظه به لحظه ثبت می شد.

ترموستات کنترل دما و رطوبت

مشخصات فنی ترموستات کنترل دما و رطوبت

ترموستات های فنی که برای کنترل دما و رطوبت مورد استفاده قرار می گیرند معمولا داری آداپتور هایی هستند که  با 12 وات تغذیه می شوند. این دستگاه دارای خروجی هایی به صورت ترمینال است . سیم های سرمایشی و گرمایشی به این ترمینال ها متصل می شوند.

معمولا اغلب ترموستات های کنترل گر دما دارای دفترچه راهنما هستند و می توان از آن ها استفاده کرد. ترموستات ها دارای سنسور هایی با دقت های متفاوتی هستند به طور مثال برخی از آن ها تا دمای 0.1 درجه سانتی گراد و برای رطوبت تا  1 درصد را نشان می دهد.

محدوده اندازه گیری در یک ترموستات بسیار مهم است و جزو مشخصات این دستگاه به حساب می آید. اغلب ترموستات های استاندارد دارای محدوده اندازه گیری از 0 تا 80 درجه سانتی گراد برای دما و محدوده 1 تا 100 برای رطوبت هستند. ترموستات ها به گونه ای هستند که اگر دما و یا رطوبت از محدوده های اندازه گیری بالا تر رود دستگاه هشدار می دهد.

مشخصات فنی ترموستات کنترل دما و رطوبت

اغلب ترموستات های دما و رطوبتی به صورت هوشمند هستند و می توانند با استفاده از هوش مصنوعی عملیات کنترل را انجام دهند. جدید ترین نوع ترموستات ها قابلیت های ویژه ای دارند. با استفاده از این محصول می توان تا حد زیادی در مصرف انرژی صرفه جویی کرد. مهم ترین وظیفه یک ترموستات دما و رطوبت، تشخیص رطوبت و دما و فرمان های قطع و وصل است. این ترموستات ها به گونه ای ساخته می شوند که دارای سنسور های دقیقی هستند . احتمال خطا در این سنسور ها بسیار پایین است. انواع جدید این سنسور ها را می توان به تلفن همراه و اینترنت وصل کرد و به این وسیله شرایط را مورد بررسی قرار داد. با استفاده از تلفن همراه می توان  در ساعت اوج مصرف دستور خاموشی و یا قطع و وصل را به ترموستات داد. در خرید یک ترموستات مناسب دما و رطوبت، باید با توجه به محل مورد نظر اقدام به خرید نمایید. از مهم ترین مشخصات ترموستات های دما و رطوبت باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • ابعاد
  • دامنه اندازه گیری
  • دقت
  • نوع سنسور
  • نوع سنجش

با توجه به ویژگی ها و مشخصات ترموستات های دما و رطوبت می توان خرید بهتر و دقیق تری را تجربه کرد.

خرید ترموستات کنترل دما و رطوبت

خرید ترموستات کنترل دما و رطوبت از مواردی است که باید دقت زیادی به آن شود. از آن جایی که این محصول با دقت و کارآیی بسیار بالایی طراحی و ساخته می شود باید کاربرد مناسب و عملکرد مطلوبی نیز داشته باشد.

خرید ترموستات مناسب و با کیفت از اهمیت بالایی برخوردار است. این قطعه در جاهایی استفاده می شود که یک فرآیند صنعتی و یا طبیعی مهم در حال انجام است و وظیفه آن حفظ تعادل دمایی و رطوبتی است، در صورت داشتن نقص و یا خراب شدن، خسارت های جبران ناپذیری را به بار می آورد. برای خرید این قطعه حتما باید از طریق مراکز فروش معتبر اقدام نمایید زیرا ممکن است برخی افراد سودجو با فروش ترموستات های فیک و بی کیفیت، خریداران را دچار مشکل کنند. اغلب شهر ها دارای فروشگاه های تخصصی برای فروش قطعات الکترونیکی مانند ترموستات های دما و رطوبت هستند. هنگام خرید این قطعه باید دقت داشته باشید که حتما دارای ضمانت نامه باشد تا در صورت مشکل توسط شرکت سازنده پشتیبانی شود.

خرید ترموستات کنترل دما و رطوبت

علاوه بر فروشگاه های حضوری ، بسیاری از فروشگاه های اینترنتی نیز وجود دارند که می توان انواع ترموستات های دما و رطوبت را از طریق آن ها تهیه کرد. این سایت ها مشخصات و ویژگی های دقیق هر محصول را بیان می کند. ترموستات ها انواع خارجی و ایرانی دارند که خریداران با توجه به بودجه و نیازی که دارند می توانند محصولات مورد نظر را خریداری کنند. لیست قیمت انواع ترموستات در سایت فروشگاه های اینترنتی وجود دارد و می توان به راحتی و به صورت آنلاین این محصولات را سفارش داد. در مورد سایت های فروشنده ترموستات نیز باید دقت داشته باشید که این سایت ها معتبر و قابل اطمینان باشند. قبل از خرید ترموستات بهتر است با افراد با تجربه در این زمینه مشورت نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سنسورهای گلخانه ای به سایر مقالات دانشنامه گلخانه مراجعه فرمایید.

نوشتن دیدگاه