آخرین رپرتاژها

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

جعبه آتش نشانی چیست؟ از زبان ایمن پیشتاز

یکی از ملزومات ایمنی ساختمان‌های مسکونی، تجاری و اداری، وجود جعبه آتش نشانی است. این جعبه یا محفظه به منظور نگه‌داری سیستم­ها و وسایل مختلف اطفای حریق کاربرد دارد. جعبه آتش نشانی یا در اصطلاح انگلیسی آن Fire-box یک محفظه یا جعبه است که لوازم اولیه اطفای حریق را در دسترس ساکنین یا آتش نشان ها قرار می‌دهد. از لوازم داخل آن می توان برای خاموش کردن آتش به روش‌های مختلف بهره برد.
در این مقاله قرار است ایمن پیشتاز، به عنوان یک توزیع کننده لوازم و تجهیزات ایمنی و آتش نشانی و جزئیات مربوط به جعبه آتش نشانی، ارائه شود.

ضوابط اصلی جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی دارای ضوابطی است که موقع نصب باید رعایت شود. از جمله مهم‌ترین ضوابط آن می­توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • جعبه آتش نشانی باید در ارتفاع ۱۳۰ سانتی متر از کف در معرض دید نصب شود.
  • بهتر است در راه پله یا در پاگرد نصب شود.
  • فاصله دو جعبه آتش نشانی به طور بهینه باید حدود ۳۰ متر باشد تا در صورت آسیب به یکی، دیگری قابل استفاده باشد.
  • شلنگ موجود در آن نباید بیشتر از ۲۰ متر باشد.

ضوابط اصلی جعبه آتش نشانی

انواع جعبه آتش نشانی

انواع مختلف جعبه آتش نشانی به لحاظ طراحی و کاربرد، وجود دارد. مهم‌ترین آن‌ها، انواع دو طبقه، دوقلو و تک کابین هستند. به لحاظ نصب هم ممکن است توکار یا روکار باشند. معمولاً در ساختمان­های مسکونی از مدل تک کابین آن به صورت روکار استفاده می‌­شود.

شرکت تجهیزات آتش نشانی ایمن پیشتاز، فروشنده انواع مختلف جعبه آتش نشانی است. در این فروشگاه مدل­های مختلف متناسب با کاربری ساختمان، ارائه می‌­شود؛ مثلاً جعبه‌های آتش نشانی ایستاده، دوقلو، پایه دار، تک کابین با طرح‌های دکوراتیو، فلزی و استیل، شیشه‌ای و غیره.

تجهیزات موجود در جعبه آتش نشانی

مدل­های تک کابین معمولاً دارای شلنگ و قرقره آتش نشانی هستند. در مدل­های دوقلو یا دوکابین ممکن است کپسول آتش نشانی هم تعبیه شود. معمولاً طول شلنگ فشار قوی آتش نشانی ۲۰ متر است. در جعبه آتش نشانی، شیر فلکه، بست کوپلینگ و نازل هم وجود دارد. باید به خاطر داشت، با وجود نازل سه حالته (که ممکن است پلاستیکی یا فلزی باشد)، فشار آب تا حد قابل توجهی افزایش پیدا می‌کند.

دستورالعمل استفاده از جعبه آتش نشانی

جعبه آتش نشانی طوری طراحی و نصب می‌­شود که برای همه قابل استفاده باشد. دستورالعمل استفاده از آن بسیار ساده است. به خاطر داشته باشید، در صورت وقوع حریق، اولین اقدام تماس با آتش نشانی است. در نتیجه اقدامات زیر بعد از تماس و در مدت رسیدن آتش نشان‌ها به محل صورت می‌­گیرد:

  • با کلیدی که روی حفاظ شیشه‌­ای جعبه آتش نشانی وجود دارد، آن را باز کنید.
  • با زاویه ۹۰ درجه، قرقره شلنگ را خارج کرده و با چرخاندن شلنگ آن را باز کنید (بدون این که پیچ و تاب بخورد)
  • بعد از باز کردن شیر نازل، شیر فلکه را باز کنید.
  • با حفظ فاصله ایمنی، نازل را به سمت محل حریق گرفته و آب را تا زمانی که آتش اطفا یا کمتر شود، روی آن بگیرید.
  • در بعضی موارد، ممکن است جعبه آتش نشانی حاوی کپسول هم باشد. در این صورت می­توانید از کپسول آتش نشانی برای اطفای حریق استفاده کنید.

دستورالعمل استفاده از جعبه آتش نشانی

ایمن پیشتاز ارائه کننده انواع جعبه آتش نشانی

ایمن پیشتاز، فروشگاه تخصصی تجهیزات ایمنی و آتش نشانی است. این فروشگاه علاوه بر ارائه تجهیزات کنترل ترافیک، تجهیزات ایمنی مثل ماسک و دستکش ایمنی، ارائه کننده وسایل آتش نشانی از جمله جعبه آتش نشانی است. دو مدل جعبه آتش نشانی که در فروشگاه ایمن پیشتاز موجود هستند، عبارت‌اند از جعبه آتش نشانی مزینانی MFM و جعبه اتش نشانی آریا کوپلینگ. قیمت جعبه آتش نشانی در این فروشگاه  بسیار مناسب و به صورت رقابتی نسبت به دیگر توزیع کنندگان، عرضه می‌­شود.

پیمانکاران ساختمانی، می‌­توانند مطابق ساختمان و کاربری آن (مسکونی، اداری، تجاری و غیره)، جعبه‌های آتش نشانی را از این فروشگاه تهیه کنند. انواع مختلف این جعبه‌ها و تجهیزات مربوط به آن (مثلاً کپسول آتش نشانی) هم موجود است، به عنوان مثال انواع دوقلو، تک کابین، پایه‌دار، ایستاده و غیره. همچنین این جعبه‌ها ممکن است فلزی، استیل، شیشه‌ای یا دکوراتیو باشند. 

نوشتن دیدگاه