آخرین رپرتاژها

پیشنهاد سردبیر

  • خواص گل یشم در خانه

    گل یشم از خانواده ساکولنت‌ها و بومی جنوب آفریقا است. این گل‌های زیبا و ارزشمند، نه تنها نگهداری آسانی‌ داشته و هوای خانه را تصفیه می‌کنند، بلکه خواص دارویی...

  • بهترین کود برای رشد زاموفیلیا

    یکی از محبوب­‌ترین گیاهان آپارتمانی زاموفیلیا است. این گیاه به واسطه مقاومت بالای خود در شرایط آپارتمانی شناخته می­‌شود. همچنین به‌ خاطر ظاهر زیبای...

  • پرورش قارچ در سالن 100 متری

    یکی از کارهای تولیدی که امروزه طرفداران زیادی دارد، پرورش قارچ در مقیاس کارگاهی است. اغلب افرادی که پرورش قارچ را در منزل یا در محیط کوچکی همانند یک اتاق...

  • قارچ چه ویتامینی دارد؟

    قارچ سرشار از پروتئین، ویتامین، املاح و مواد معدنی است؛ برای سلامتی بسیار مفید بوده و به دلیل دارا بودن آنتی‌اکسیدان و فیبر در پیشگیری از بیماری‌های مزمن موثر است. کالری...

  • چگونه پتوس برگ پهن داشته باشیم

    پتوس یکی از محبوب‌ترین گیاهان آپارتمان است که نگهداری از آن بسیار آسان بوده و رشد خوبی در تمامی فصول سال دارد، این گیاه به دلیل حالت پیچکی رشد،...

فرم خبرنامه

ورودی نامعتبر

باغچه حیاط چه بکاریم؟ | گیاهان مناسب باغچه حیاط

اگر یک خانه ویلایی دارید، احتمالا دوست دارید که در باغچه حیاط گیاهان مختلف بکارید و از زیبایی گل‌ها و گیاهان مختلف لذت ببرید. با این حال هر گیاهی قادر به رشد در باغچه حیاط نیست و ممکن است حتی برای خرید یک گیاه هزینه زیادی صرف کنید، ولی نتوانید شاهد زیبایی و رشد مناسب آن در حیاط باشید. بنابراین، به شما حق می‌دهیم که در مورد اینکه در باغچه حیاط چه بکاریم، سوال بپرسید. در این مقاله قصد داریم گیاهان مناسب باغچه حیاط مانند گل نرگس، درخت یاس، گازانیا و ... را به شما معرفی کنیم. بنابراین، اگر می‌خواهید گیاهان مناسب باغچه حیاط را انتخاب کنید و از زیبایی باغچه حیاط خودتان لذت ببرید، این مقاله را از دست ندهید.

انواع گیاهان مناسب حیاط    

کاشت گیاهان مناسب باغچه حیاط به شما این امکان را می‌دهد تا هر بار که در حیاط را باز می‌کنید، از زیبایی و سرسبزی حیاط خانه، شرکت و هر فضای دیگری نهایت لذت را ببرید. همانطور که گیاهان حیاط نمی‌توانند در محیط‌های سربسته رشد کنند، گیاهان مناسب آپارتمان نیز قابل رشد و تکثیر در حیاط نیستند. بنابراین از شما دعوت می‌کنیم که با گیاهان زیر که مناسب کاشت در باغچه حیاط هستند و زیبایی فوق العاده‌ای نیز ایجاد می‌کنند، آشنا شوید.

  • گل ناز آفتابی

گل ناز آفتابی، یکی از گیاهان مناسب باغچه حیاط است. این رستنی در رنگ بندی‌های متنوعی موجود است که می‌توانید بر اساس سلیقه خودتان هر کدام را انتخاب کنید. رنگ زرد، نارنجی، قرمز، سفید و صورتی از جمله رنگ‌های جذب گل ناز آفتابی هستند. این گل کم آب است و در برابر حرارت بالا و خشکی مقاوم است. زمان گل دهی گل ناز آفتابی، اواخر بهار تا اواسط پاییز است.

  • گل نرگس

گل‌های نرگس در گروه گیاهان مناسب باغچه حیاط هستند که علاوه بر داشتن زیبایی، می‌توانند مقاومت خوبی در برابر شرایط محیطی از خود نشان دهند. این گل‌ها در برابر سرمای محیط مقاوم‌اند و گل دهی آن‌ها در فصل زمستان و اوایل بهار است. این گل نیاز به آبیاری متوسط دارد. در صورت آبیاری زیاد، برگ‌های این گیاه رشد می‌کنند و این موضوع باعث عدم گلدهی آن می‌شود. خاک سبک بهترین خاک برای کاشت این گیاه می‌باشد. این رستنی برای گل دهی باید حداقل 4 ساعت در طول روز در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد.

  • گل بنفشه

گل بنفشه یکی از انواع گل‌های مناسب باغچه حیاط است. این گل در رنگ بندی‌های متنوعی به فروش می‌رود و می‌تواند با گل دهی خود در فصل بهار، زیبایی فوق العاده‌ای به باغچه خانه شما بدهد. گل بنفشه در برابر سرما مقاوم است. پس اگر در شهرهای سردسیر زندگی می‌کنید، این گل یکی از بهترین گزینه‌ها برای باغچه شما است.

انواع گیاهان مناسب حیاط    

  • گل شمعدانی

هیچ کس نمی‌تواند از زیبایی گل شمعدانی چشم پوشی کند. گل‌های شمعدانی در رنگ بندی‌های مختلفی رشد می‌کنند و معمولا به دلیل مقاومت بالایی که در برابر شرایط مختلف دارند، می‌توانند در باغچه حیاط نگهداری شوند. این گل‌ها نیازی به آبیاری زیادی ندارند و معمولا با محیط خشک خو می‌گیرند. این گل نیاز به نور مستقیم و آفتاب معمولی دارد. خاک مناسب برای گل شمعدانی ترکیبی از خاک برگ، شن، خاک باغچه و کود گاو است.

  • گل سرخ

گل سرخ با عطر و بوی بی نظیر خود می‌تواند به عنوان یکی از بهترین گیاهان مناسب باغچه حیاط شناخته شود. این گل دارای جذابیت فوق العاده‌ای بوده و نیاز به نور کافی دارد تا گل‌های درشت و جذابی داشته باشد. به طوری که باید برای حداکثر گل دهی این گیاه، حداقل 5 الی 6 ساعت نور آفتاب برای آن در نظر بگیرید. گل سرخ در 3 فصل بهار، تابستان و پاییز گل می‌دهد. بهترین خاک برای گل سرخ، خاک برگ است.

  • گل یاس

گل یاس یکی از خوشبوترین گل‌های جهان است که با بوییدن آن چنان احساس آرامش می‌کنید که حد ندارد. گل یاس رنگ‌های متفاوتی دارد که معمولا رنگ بنفش آن محبوب‌تر است. این گل برای رشد نیاز به ترکیب خاک برگ، ماسه و خاک معمولی باغچه دارد. همچنین با ماسه بادی و پرلیت می‌توان خاک این گل را بهبود بخشید. گل یاس معمولا به آب و هوای خنک علاقه بیشتری دارد. به همین خاطر هر چقدر هوای اطراف آن خنک تر باشد رشد و طول عمر بیشتری خواهد داشت.

  • گیاه گازانیا

گیاه گازانیا دارای گل‌هایی شبیه گل‌های مینا بوده و در رنگ بندی‌های متنوع زرد تیره، طلایی، پرتقالی و صورتی موجود است. خاک این گیاه باید زهکشی مناسبی داشته باشد. این گل نیاز به نور آفتاب دارد، ولی میزان آبیاری آن کم است.

  • گل مینا

گل مینا یکی از گل‌های فصلی و جذاب با رنگ سفید و قرمز است. گل دهی مینا در اوایل بهار بوده و زیبایی فوق العاده‌ای به باغچه شما می‌دهد. گل‌های درشت این گیاه جذاب می‌توانند زیبایی باغچه و باغ شما را چندین برابر کنند. خاک مناسب گل مینا ترکیبی از خاک باغچه، کود و ماسه است. این گل حداکثر می‌تواند دمای صفر درجه سانتی گراد را تحمل کند. گل مینا برای رشد نیز به آفتاب مناسب نیاز دارد.

انواع گیاهان مناسب حیاط    

  • گل اطلسی

گل اطلسی یکی از گیاهان جذاب زینتی در باغچه است. این گل بوی خوبی دارد و معمولا در فضای داخلی خانه نیز قابل رشد است. برای اینکه رشد این گل زیاد باشد، باید آن را در خاک قوی همراه با کود تقویتی بکارید. این گل نیاز به نور زیادی دارد و باید برای آن حداقل 6 ساعت نور آفتاب در نظر بگیرید.

  • گل کوکب

گل کوکب یک گل جذاب برای باغچه است. افرادی که به دنبال یک گل دائمی هستند که همیشه ظاهر جذابی به باغچه آن‌ها بدهد، می‌توانند این گل را انتخاب کنند. گل کوکب نیاز به خاک خاصی ندارد و می‌تواند در هر خاکی کاشته شود. این گیاه به گرما و آفتاب زیاد نیاز دارد. کمبود رطوبت و آب، باعث از بین رفتن این گل می‌شود.

  • گل آهار

گل آهار یکی از گل‌های جذاب با برگ‌های بیضوی و سرنیزه‌ای است. این گل شبیه گل کوکب بوده و گل‌های قرمز رنگ، ارغوانی و صورتی دارد. گل آهار می‌تواند برای گل دهی در فصل تابستان و اوایل پاییز مورد استفاده قرار گیرد. خاک مناسب گل آهار باید زهکشی خوبی داشته باشد. این گیاه به مکان آفتابی نیاز دارد و نمی‌تواند دمای زیر صفر درجه سانتی گراد را تحمل کند.

  • گیاه جعفری

گیاه جعفری، یکی دیگر از گیاهان مناسب باغچه حیاط است. این گیاه یک ساله از خانواده گل مینا می‌باشد و در رنگ‌های نارنجی و زرد یافت می‌شود. این گل می‌تواند در محیط‌های پر آفتاب که حداقل روزانه 6 ساعت آفتاب به آن‌ها بدهد، رشد فوق العاده‌ای داشته باشد. همچنین این گیاه باید بعد از ظهرها در یک فضای سایه قرار بگیرد. گیاه جعفری گل‌های جذابی دارد و توصیه می‌کنیم که آن را از دست ندهید.

  • درخت آلبالو

درخت آلبالو یکی از گیاهان مناسب باغچه حیاط است که با میوه‌های خوش طعم خودش، شما را شگفت زده می‌کند. این درخت گل‌های جذاب و زیبایی دارد. در روزهای گرم سال میوه‌های آلبالو در آن رشد می‌کنند و زیبایی فوق العاده‌ای به حیاط شما می‌دهند. این درخت نیاز به خاک حاصل خیز با زهکشی مناسب دارد. همچنین کودهای پتاسه و ازته نیز باید به این گیاه داده شود.

  • گیاه رزماری

گیاه رزماری یکی از گیاهان معطری است که می‌توانید آن را در باغچه حیاط خودتان بکارید. این گیاه دارای برگ‌های باریک و معطر بوده و جذابیت فوق العاده‌ای دارد. گیاه رزماری به آفتاب کامل نیاز دارد و می‌تواند تا دمای منفی 7 درجه سانتی گراد را تحمل کند. به همین خاطر این گیاه در گروه گیاهان مقاوم به سرما قرار می‌گیرد.

انواع گیاهان مناسب حیاط    

شرایط نوری گل‌ها و گیاهان در حیاط

هر یک از انواع گیاهان مناسب باغچه حیاط نیاز به نور مشخصی دارند و اگر این نور به اندازه کافی برای آن‌ها تامین نشود، آن‌ها نمی‌توانند رشد مناسبی نیز داشته باشند. نور زیاد و نور کم به یک اندازه برای گیاه مضر هستند. بنابراین، در ابتدا باید تشخیص دهید که گیاهان باغچه‌ای در گروه کدام یک از گیاهان زیر قرار می‌گیرند و بر آن اساس بهترین شرایط نوری را برای گل و گیاهان حیاط فراهم کنید.

  • گیاهان سایه دوست: گیاهانی که منشاء اصلی آن‌ها جنگل‌های انبوه و تاریک است، نیازی به نور زیاد ندارند و در سایه رشد بهتری خواهند داشت.
  • گیاهان نیازمند نور غیر مستقیم: گیاهانی که در محیط‌های نسبتا سایه با نور غیرمستقیم رشد می‌کنند، باید حتما در باغچه‌هایی کاشته شوند که نور غیر مستقیم خورشید به آن‌ها می‌تابد.
  • گیاهان نیازمند نور مستقیم و زیاد: برخی از گیاهان نیز در فضای باز رشد کرده و منشاء اصلی آن‌ها فضای باز است. این گیاهان معمولا گلدار هستند و برای رشد نیاز به نور زیادی دارند.

شرایط خاک گیاهان باغچه‌ای حیاط 

یکی از مهم ترین مواردی که برای کاشت گیاهان مناسب باغچه حیاط باید به آن توجه داشته باشید، شرایط خاک انتخابی است. خاک باید مطابق با شرایط محیطی و نوع گیاهان انتخاب شود. به همین خاطر بهتر است که گیاهان مناسب باغچه حیاط را به دو دسته تقسیم بندی کنیم و خاک مناسب آن‌ها را نیز توضیح دهیم:

  • گل‌های دارای ریشه سطحی

برخی از گل‌ها و گیاهان دارای ریشه‌های سطحی هستند. این گیاهان باید در خاکی قرار بگیرند که 20 سانتی متر اولیه آن غنی سازی شده است.

  • درختان و درختچه‌ها

درختان و درختچه‌هایی که در باغچه حیاط کاشته می‌شوند، دارای ریشه‌های نیمه عمیق و عمیق هستند. آن‌ها به 50 الی 60 سانتی متر خاک مرغوب نیاز دارند.

با توجه به توضیحات داده شده، هر یک از گیاهان نیاز به مقدار خاک غنی متفاوتی‌اند. از این رو باید خاک برداری حیاط به صورت اصولی انجام شود تا بتوان میزان تغذیه مورد نیاز باغچه‌های حیاط را تامین کرد. برای غنی کردن خاک در عمق مناسب، نیاز به کودهای ارگانیک از جمله کودهای حیوانی و گیاهی است.

در این صورت مواد و ترکیبات موجود در خاک باغچه شامل کود حیوانی پوسیده، خاک برگ و سبوس خواهد بود. اگر بافت خاک سفت باشد می‌بایست با کمک پرلیت، ماسه بادی و لیکا بافت خاک را سبک کرد. در این صورت کودهای تقویتی بهتر می‌توانند به عمق خاک نفوذ کنند و اثربخشی آن‌ها بهتر خواهد شد.

شرایط خاک گیاهان باغچه‌ای حیاط 

شرایط دمای منطقه حیاط باغچه

شرایط دمای منطقه حیاط باغچه از جمله عواملی است که باید قبل از انتخاب گیاهان مناسب باغچه حیاط به آن توجه داشته باشید. همانطور که می‌دانید در کشور ایران و در هر منطقه از آن شرایط آب و هوایی خاصی حاکم است. برخی از مناطق سردسیر، برخی دیگر گرمسیر و بعضی از مناطق نیز دارای شرایط آب و هوایی معتدلی هستند.

از این رو با توجه به اینکه امکان کنترل دمای باغچه و حیاط توسط فرد وجود ندارد، می‌بایست حتما برای انتخاب گیاهان مناسب باغچه به میزان مقاومت آن‌ها در برابر گرما و سرما توجه داشته باشید. در غیر این صورت ممکن است حتی با صرف هزینه زیاد برای گل کاری و کاشت گیاهان، مجبور شوید دوباره گیاهان جدید را در باغچه حیاط خود بکارید.

شرایط آبیاری باغچه  

گیاهان و گل‌های کاشته شده در باغچه حیاط، موجودات زنده‌ای هستند که نیاز به تغذیه مناسب دارند. مهم ترین تغذیه یک گیاه آب است که باید به مقدار مورد نیاز برای آن تامین شود. همانطور که در بخش گیاهان مناسب باغچه حیاط توضیح دادیم، هر یک از گیاهان نیاز متفاوتی به آب و آبیاری دارند. بنابراین، باید بر اساس نیاز هر یک از گیاهان به باغچه آب داد. با این حال باید توجه داشته باشید که بهترین روش آبیاری برای باغچه‌ها، استفاده از روش آبیاری قطره‌ای و بارانی است. به طوری که می‌توان از این روش حداکثر سود را برد.

آفات و امراض گیاهان باغچه‌ای حیاط  

کاشت گیاهان مناسب باغچه حیاط به شما این امکان را می‌دهد تا از باغچه زیبای منزل خودتان نهایت لذت را ببرید. با این حال اگر به درستی نور، آب مورد نیاز، خاک مناسب، تغذیه کافی برای گیاهان و همچنین دمای مورد نیاز را برای رشد گیاهان مختلف فراهم نکنید، ممکن است شاهد امراض و آفات گیاهی مختلفی باشید که باعث تخریب گیاهان شما می‌شوند. توجه به عوامل ایجاد مریضی در گیاهان به شما این امکان را می‌دهد تا از بروز بیماری‌های مختلف در گیاهان پیشگیری کرده و بتوانید گیاهان را تا چندین سال سرزنده و شاداب نگه دارید.

اولین عامل ایجاد مریضی در گیاهان، حشرات هستند. حشرات با فرو بردن خرطوم خودشان در داخل گیاه، شیره آن را می‌مکند و بخش‌هایی از بافت گیاه را می‌جوند. این موضوع باعث اختلال در اعمال حیاتی گیاه می‌شود و حتی ممکن است گیاه را از بین ببرد. سم پاشی به موقع و با توجه به نوع حشره در باغچه حیاط، برای پیشگیری از خراب شدن گیاهان مناسب باغچه حیاط بسیار مهم است.

آفات و امراض گیاهان باغچه‌ای حیاط  

باکتری‌ها، قارچ‌های بیماری زا و ویروس‌های گیاهان باغچه‌ای

باکتری‌ها و قارچ‌های بیماری زا می‌توانند عامل دیگری برای بیماری در گیاهان باغچه‌ای باشند. بیماری‌های باکتریایی گیاهان کم اهمیت است. بیماری‌های ویروسی نیز غیر قابل درمان می‌باشد و متاسفانه نمی‌توانید گیاهان را از آن نجات دهید. بیماری‌های قارچی مانند سفیدک‌ها و کپک‌ها حتما باید درمان شود. بسته به نوع قارچ، می‌بایست از سموم قارچ کش برای رفع قارچ‌های بیماری زا استفاده کرد.

کمبود عناصر غذایی در گیاهان باغچه‌ای حیاط                       

گیاهان به 16 عنصر غذایی نیاز دارند که تعداد زیادی از آن‌ها در خاک یافت می‌شوند و تعداد کمی نیز از طریق تغذیه مصنوعی به خاک اضافه خواهد شد. کودهای کمکی تامین کننده این ترکیبات غذایی مورد نیاز برای گیاهان هستند. بنابراین، حتما باید برای جلوگیری از بیماری‌های ناشی از کمبود عناصر غذایی در گیاهان باغچه‌ای ، از کودهای مناسب برای آن‌ها استفاده نمایید.

 

نوشتن دیدگاه