قارچ سرشار از پروتئین، ویتامین، املاح و مواد معدنی است؛ برای سلامتی بسیار مفید بوده و به دلیل دارا بودن آنتیاکسیدان و فیبر در پیشگیری از بیماریهای مزمن موثر است. کالری کمی دارد و بهترین جایگزین مصرف گوشت برای افراد گیاهخوار است. قارچ جایگاه ویژهای در آشپزی دارد و از آن در تهیه انواع غذاها همچون لازانیا، پیتزا، انواع ساندویچ، اسنک و سوپهای رستورانی استفاده میشود. این ماده غذایی مفید سرشار از انواع ویتامین همچون B ،C و D است که هرکدام از این گروههای ویتامین نقش مهمی در سلامتی دارند. در این مقاله به بررسی کامل خواص قارچ میپردازیم؛ پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
خواص قارچ
قارچ انواع مختلفی دارد که قارچ دکمهای از بهترین و پرمصرفترین انواع قارچ خوراکی شناخته شده است و در آشپزی کاربرد بالایی دارد. قارچ بدون چربی و کلسترول است و کالری پایینی دارد. مصرف قارچ از بروز بسیاری از بیماریها همچون سرطان جلوگیری میکند.
قارچ سرشار از ویتامینهای گروه B و C است. این ویتامینها برای سلامت پوست و مو، سیستم عصبی و تأمین انرژی بدن بسیار مفید هستند. به خصوص به خاطر داشتن ویتامین۱۲ B برای افرادی که رژیم گیاهخواری دارند مفید است؛ زیرا ویتامین۱۲ B تنها در منابع حیوانی وجود دارد. همینطور قارچ سرشار از اسید فولیک است که میزان اسید فولیک آن از سایر سبزیجات بیشتر بوده و در درمان کم خونی نقش مهمی دارد.
قارچ دارای ویتامین D است. این ویتامین باعث جلوگیری از پوکی استخوان شده و به سلامت استخوانها کمک میکند. خواص ضدسرطانی و آنتیباکتریال قارچ بسیار زیاد است و به خاطر داشتن پتاسیم سبب کاهش فشار خون میشود. همچنین به دلیل دارا بودن کروم در کنترل بیماری دیابت اثربخش است. قارچ حاوی یک ماده مغذی مهم به نام کولین است که این ماده به حفظ و نگه داری غشاهای سلولی، بهبود عضلات، حافظه و یادگیری و داشتن خواب آرام کمک میکند. سایر مواد معدنی موجود در قارچ شامل کلسیم، فسفر، منگنز و مس است که برای سلامت دستگاههای تنفسی و گردش خون، مفید است، همچنین مصرف قارچ برای بیماران قلبی، کلیوی مفید بوده زیرا باعث پایین آوردن کلسترول میشود و تنها ۲ تا ۳ درصد چربی دارد و در مویرگها غیر قابل رسوب است و به طور کامل دفع میشود.
قارچ میوه است یا سبزی؟
قارچ یکی از انواع مواد غذایی مفید است که در گروه میوه و سبزیجات دستهبندی میشود. گرچه از لحاظ دستهبندی مواد غذایی به عنوان سبزی شناخته میشود اما از لحاظ ساختاری گیاه نیست. این ماده به خانواده قارچها تعلق دارد؛ همچون سبزیجات سرشار از خواص مفید است و برای تهیه انواع غذاهای خوشمزه میتوان از آن استفاده کرد.
قارچ جزو کدام گروه غذایی است؟
قارچ در گروه سبزیجات قرار دارد و پروتئین آن از نوع گیاهی است و از منابع عالی فیبر به شمار میرود.
قارچ ارزش غذایی بالایی دارد و پروتئین آن بیشتر از همه سبزیجات و غلات و بقولات به جز سویا است و سرشار از ویتامینهای Cو B و مقدار کمی چربی و به ویژه اسید پالمیتیک و اسید لینولئیک است. تحقیقات نشان داده برخی از قارچها میتوانند میزان کلسترول خون را کاهش دهند و مانع از پیشروی سلولهای سرطانی شوند و میزان تولید اینترفرون را زیاد کنند. قارچ ها دارای خاصیت ضد ویروسی هستند. عناصر معدنی قارچ همچون آهن، پتاسیم، مس بسیار بیشتر از سایر سبزیجات و میوهجات است.
کربوهیدرات و آب جزو ترکیبات اصلی قارچ ها هستند به گونه ای که حداقل مقدار کربوهیدرات موجود در قارچ مساوی با 4.5 درصد وزن تر آن است. قارچ کالری بسیار پایینی دارد. مقدار انرژی آن در 100 گرم در حدود 80 تا 120 کیلوکالری است؛ ولی پروتئین آن بالا بوده و برای افراد گیاهخوار بهترین ماده غذایی در رژیم لاغری محسوب میشود. فیبر موجود در قارچ برای ایجاد سیری موثر است. بتاگلوکان و کیتین دو نوع فیبر موجود در قارچ هستند که این دو ماده باعث افزایش سیری و کاهش اشتهای فرد برای خوردن مواد غذایی بیشتر میشوند.
در این مقاله با خواص مفید قارچ برای سلامتی آشنا شدیم. بهتر است از این ماده غذایی مفید و خوشمزه در سبد غذایی همیشه استفاده کنید تا از خواص مفید آن برای سلامتی همواره بهرهمند شوید. این محصول را میتوانید به شکل بسته بندی و عمده از کارخانههای معتبر خریداری کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایر مقالات سایت سر بزنید.