برای زیباتر کردن حیاط خانه به خصوص در مناطق معتدل میتوان از گلهای کاغذی استفاده کرد. این نوع گیاه با رشد و تکثیر میتواند یک جشنواره گل در محل زندگی شما ایجاد نماید و باعث شادابی و زیبایی محل نیز شود. گیاه گل کاغذی را میتوان در هرجایی مانند گلدان، نردبانهای چوبی، نردههای ساختمان و حتی در قسمتی از حیاط خانه قرار داد. این گیاه در کشور ما طرفداران زیادی دارد و میتوان در رنگهای مختلف و زیبا آن را خریداری کرد و در فضای باز یا باغچه از آن نگهداری نمود. گل کاغذی گیاه بومی کشور برزیل محسوب میشود و به گیاه بالارونده نیز مشهور است. البته گلهای کاغذی شرایط خاصی برای نگهداری دارند که برای شادابی و رشد بیشتر این گل باید این شرایط فراهم باشد. گلهای کاغذی با آویزان شدن از داربستها به خصوص در فصل تابستان، فضای بسیار زیبایی را ایجاد مینمایند؛ البته در برابر سرما نیز مقاومت خوبی دارند. برای آشنا شدن با گل کاغذی و شرایط نگهداری آن در ادامه مطلب همراه ما باشید.
گل کاغذی چیست؟
یکی از خصوصیتهای گلهای کاغذی، رنگارنگ بودن گلبرگهای آن است و نام اصلی این گلبرگها برگک نام دارد و در داخل این گیاه نوعی گلسفید وجود دارد که به گل کاغذی زیبایی خاصی بخشیده است. از ویژگیهای گل کاغذی زمان رشد و گل دادن آن است که با فراهم بودن شرایط رشد، از اوایل بهار تا اواسط تابستان گل میدهد و به محیط زیبایی میبخشد. این نوع گل در مناطق گرمسیری رشد میکند و به نوعی زادگاهش مناطق استوایی و گرمسیری است. البته در مناطق سردسیر نیز رشد میکند؛ ولی باید در گلدان یا داخل محیط نگهداری شود. برگهای گل کاغذی ساده، تخممرغی و متمایل به گرد و در بعضی از آنها نیزهای شکل است. از دیگر ویژگیهای این گل، ساقههای آن است که دارای خارهایی خشن میباشد و به بالا رفتن ساقه گیاه کمک میکند. یکی از عواملی که باعث زیبایی گل کاغذی شده است، گلبرگهای سهتایی آن است. بعضی از گیاهان گل کاغذی در هنگام رشد و اوایل بهار دارای شکوفههای رنگارنگ هستند و بعضی دیگر نیز دارای عطری خوشبو هستند.
محل نگهداری گل کاغذی
گل کاغذی نیز مانند سایر گلها برای رشد بهتر و شادابی همراه با زیبایی باید در محل خاصی نگهداری شود. محل نگهداری گل کاغذی باید ویژگیهای خاصی داشته باشد تا این نوع گیاه به راحتی بتواند رشد کند و شکوفههای جدید ایجاد کند. در زمستان محل نگهداری این گل بسیار اهمیت دارد و باید در جایی مخصوص نگهداری شود. ممکن است گل کاغذی در مناطق سردسیر کاشته شده باشد در نتیجه باید در زمستان با پوشش مناسب مثل پارچه یا پلاستیک نازک پوشانده شود تا سرما به گل کاغذی آسیب نرساند. البته پوشش ایجاد شده برای گیاه باید با خود گیاه تماس نداشته باشد، بنابراین بهتر است به صورت چهارچوب اطراف گیاه را بپوشانید. اگر محل نگهداری گل کاغذی در گلدان باشد به دلیل رشد کمتر، فصل گلدهی آن کوتاهتر خواهد شد. بهترین محل برای کاشت این گیاه در باغچه است.
- محل نور گیر
برای شادابی گیاه، افزایش تعداد شکوفهها و گلها، همچنین شادابی و طراوت نیازمند نور مناسب است. گل کاغذی در روز حداقل به شش ساعت نور مستقیم خورشید نیازمند است. ممکن است گیاه شما در تابستان شروع به گل دهی نکند که این نشان دهنده نور گیر نبودن محل قرار گیری گل کاغذی است. بهترین مکان برای نگهداری این گیاه در باغچه به خصوص باغچههایی است که در معرض نور مستقیم خورشید هستند. البته میتوان این گل را در باغچه و کنار دیوارهای جنوبی و غربی نیز قرار داد تا بتواند نور کافی را دریافت نماید.
- آب کافی در محل نگهداری گل کاغذی
یکی از ویژگیهای گل کاغذی مدیریت در هنگام کمآبی است. در نتیجه این گیاه سه یا چهار روز یکبار به آب نیاز دارد و نیازمند آب است. همچنین گل کاغذی با آبیاری زیاد از بین خواهد رفت و تمایل به خیس بودن خاک خود ندارد. تنها میتوان با بررسی هفتگی و میزان رطوبت خاک گل کاغذی متوجه شد که گیاه نیازمند آب است یا نه. گیاهی که در باغچه کاشته میشود باید از آب سیراب شود؛ ولی گل کاغذی که در گلدان قرار دارد باید کمتر آبدهی شود؛ زیرا ممکن است ریشه گیاه آسیب ببیند.
- کود دهی در محل نگهداری گل کاغذی
در مکانی که گل کاغذی قرار گرفته است، بهتر است در فصل رشد گیاه یعنی آغاز بهار یا تابستان کودهی آغاز شود. کودی که به گل کاغذی درون باغچه و گلدان داده میشود متفاوت است. کود مورد نیاز برای گیاه درون باغچه گرانول است و کود برای گل کاغذی درون گلدان نوعی کود محلول است که باید در حجم دو برابری آب رقیق شده باشد. بهتر است کوددهی از اوایل بهار آغاز شود و تا اواسط تابستان ادامه پیدا کند.
- محل نگهداری گل کاغذی در گلدان
گیاه گل کاغذی ریشهای درهمتنیده دارد که دوست دارد در فضای کوچکتر باشد؛ بنابراین فضا بسیار بزرگ باعث میشود که این گیاه گلها و شکوفههای کمتری در فصل بهار و تابستان بدهد. پس در هنگام قرار دادن گل کاغذی در گلدان بهتر است گلدانی انتخاب شود که زیاد بزرگ نباشد. البته این گیاه ممکن است در گلدان عملکرد بهتری نسبت به باغچه داشته باشد؛ بنابراین در هنگام انتخاب گل کاغذی بهتر است گونهای را انتخاب نمایید که رشد کمتری داشته باشد و مناسب برای قرارگیری در گلدان باشد. نوعی دیگر از این گیاه نیز وجود دارد که ریشههای بلندتری دارد و برای قرار گرفتن در فضای کوچک و محدود نیازمند گلدان بزرگتری است.
- آفات در محل نگهداری گل کاغذی
در اوایل بهار یا تابستان ممکن است شتهها به گیاه گل کاغذی حمله کنند. برای جلوگیری از حمله شتهها در محل نگهداری آنها بهتر است با آب گیاه تمیز گردد. علاوه بر شته ها ممکن است کرمهای ابریشم نیز به گیاه حمله کنند و شروع به خوردن برگهای این گل کنند در نتیجه بهتر است از سموم آفت کش نیز استفاده شود.
روش تکثیر گل کاغذی چیست؟
بهترین زمان برای اینکه گل کاغذی تکثیر شود، فصل بهار است. با دو روش میتوان این گل را تکثیر نمود. یکی به روش قلمهزنی و دیگر به روش انتقال بذر.
- تکثیر گل کاغذی به روش قلمه زنی
یکی از راحتترین روشها برای تکثیر این گیاه، روش قلمهزنی است. در هر فصلی از سال به این روش میتوان گیاه را تکثیر کرد. برای انتقال یکی از شاخهها یا تکثیر آن باید به سراغ شاخهای از گیاه بروید که نرمتر است. به قسمتی از گیاه نرمه گفته میشود که به تازگی جوانه نزده؛ ولی هنوز به شکل چوب در نیامده و سفت نیز نشده است. ساقهای از گیاه گل کاغذی که دارای چنین مشخصاتی است را انتخاب کنید و حدود ده تا پانزده سانتی متر از آن ببرید. البته شاخهای که از گیاه اصلی جدا میشود باید حداقل چهار گره داشته باشد. بهتر است تمام برگهایی که روی شاخه بریده شده وجود دارد را پاک کنید و به صورت ایستاده در محلی که ایجاد کردهاید با ترکیبی از پریلیت و پوده قرار دهید. بهتر است برای ریشه کردن قلمهای که در گلدان یا باغچه کاشتهاید، آن را گرم و مرطوب نگه دارید. بعد از چند ماه قلمه ایجاد شده از گل کاغذی ریشه خواهد کرد.
- تکثیر گل کاغذی به روش کاشتن بذر
تکثیر گیاه گل کاغذی به روش کاشتن بذر نیز قابل انجام است اما این روش برای تکثیر این گیاه زیاد مرسوم نیست. گل کاغذی در فصل پاییز در میان گلبرگهای سفیدش غلافهایی را میسازد که برای تکثیر مورد استفاده قرار میگیرد. این غلافهای کوچک از گیاه گل کاغذی جدا میشود و سپس خشک میگردند. بعد از خشکشدن غلافها، بذرهای موجود در آنها را میتوانید خارج نمایید و برای کاشت گل کاغذی استفاده کنید. برای کاشت بذر گیاه گل کاغذی، باید محیطی گرم و مرطوب برای رشد گیاه ایجاد نمایید. معمولاً دانههای بذر بعد از کاشت به سرعت رشد نمیکنند و مدتی به زمان نیاز دارند؛ بنابراین ممکن است بعد از یک ماه یا دو ماه شروع به رشد کنند. بعد از رشد و جوانه زدن لازم است که به صورت منظم آبیاری شود و همچنان گرم نگه داشته شود تا ریشه گیاه خشک نشود و آسیب نبیند.
نگهداری از گل کاغذی به مراقبت و توجه ویژهای نیاز دارد تا زیبایی و عمر طولانی آن حفظ شود. با رعایت نکات ذکر شده در این مقاله میتوانید از این گلهای زیبا به خوبی مراقبت کرده و از شکوفایی آنها در محیط خود لذت ببرید. برای بسیاری از م این سوال مطرح است که در کنار گلهای کاغذی در باغچه حیاط چه بکاریم تا به زیبایی فضای سبز خود افزوده و تنوعی شگفتانگیز ایجاد کنیم؟ پیشنهاد میکنیم نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما به اشتراک بگذارید تا بتوانیم با هم به خلق محیطهای دلپذیرتر بپردازیم. منتظر دیدگاههای شما هستیم!